Kurejutt

, Sauga valla elanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurepesa. Foto on illustreeriv.
Kurepesa. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Sauga vallas Jänesselja lasteaia kõrval asub kurepesa. Sees kaks linnulast. Laupäeval, 29. juunil sai kureisa (ema) autolt löögi ja jäi abituna teeveerde oma pesast vaid paarisaja meetri kaugusele, aga tugevalt vigastatud tiib ei lasknud tal lendu tõusta ega pesale naasta. Pühapäeval hakkasid inimesed kurele abi otsima.

Politseist saime telefoninumbri 1313 ja öeldi, et vastab keskkonnakaitse. Vastus oli ootamatu ja hämmastav: pühapäeviti me ei tööta. Õnnetus aga ei arvesta, millisel nädalapäeval see juhtub. Teadmiseks: meie kõne on salvestatud ja asi polnud ainult ühe inimese soovis abitut lindu aidata, neid oli päris palju.

Keskkonnakaitse suhtumine oli enam kui jahe – oodake homseni, kurega ei juhtu midagi, tal on tugev nokk ja ta kaitseb ennast, loodus teeb oma valiku jne. Aitamisaldis see meeskodanik küll ei olnud, pigem tõrges, et tema rahu pühapäeval häiriti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles