Pärnut väisavad Läänemerd kaitsvad ratturid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduskaitsjad nõuavad, et 30 protsenti Läänemerest võetaks kaitse alla.
Looduskaitsjad nõuavad, et 30 protsenti Läänemerest võetaks kaitse alla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Teisipäeval jõuab Pärnusse viieliikmeline ratturite seltskond, kes oma üheksat riiki läbival 3500kilomeetrisel retkel koguvad allkirju Läänemere kalavarude ja elurikkuse kaitseks.

Rattureid Eestis aitav Maret Merisaar rääkis, et Rootsist, Hispaaniast, USAst ja Eestist pärit seltskond kogub Läänemere-äärsetes riikides allkirju, mis antakse üle oktoobri alguses Kopenhaagenis toimuval HELCOMi konverentsil.

“Läänemere riikide keskkonnaministrid peavad seal saavutama kokkuleppe merega seotud teemadel, nagu kalandus ja vee kvaliteedi parandamine. Kohtumise tulemused on mere tulevikule määrava tähtsusega,” märkis Merisaar.
Looduskaistjad jagavad Pärnus infot ja korjavad allkirju, et takistataks enam mürkide ja liigsete toitainete sattumist merre, et taastataks Läänemere kalavarud ja liigiline mitmekesisus ning et võetaks kaitse alla 30 protsenti merealadest.

Ratturid püstitavad teisipäeva hommikul kell 10 Pärnus Martensi väljakule infotelgi, milles jagatakse huvilistele infot ja korjatakse allkirju.

Kell 13.30 algab sealtsamast jalutus- ja rattaretk sadama poole, tutvutakse kalanduse teabekeskuse ja mereinstituudiga ning käiakse uue keskkonnahariduskeskuse juures.

Kell 16 koguneb seltskond Tervise Paradiisi juures, kust algab rattaretk mööda randa.

Merisaare kinnitusel on retkele oodatud kõik huvilised ja osalejatele jagatakse korraldajate poolt tasuta T-särgidki, et nood tänavapildis silma hakkaksid.

Merisaar ütles, et ratturid said eelmisel teisipäeval Tallinnas maabudes väga sooja vastuvõtu osaliseks. “Suur seltskond sõitis nendega linnas kaasa ja ja isegi Peterburist oli tulnud viis sealset rohelist neid toetama,” teadis Merisaar. “Järgmisel päeval oli Vabaduse väljakul küll huvi väiksem.”

Veel väisasid ratturid Haapsalut ja esmaspäeval on nad Kihnus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles