Tiina Ojaste maal andis tõuke Pärnu Fabergé seltsi loomiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Ammende Villas avatud Tiina Ojaste maalinäitusel "Seitse vandlist elevanti" saab näha maali, mis andis tõuke Pärnu Fabergé Seltsi loomiseks.
Pärnus Ammende Villas avatud Tiina Ojaste maalinäitusel "Seitse vandlist elevanti" saab näha maali, mis andis tõuke Pärnu Fabergé Seltsi loomiseks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus Ammende villas avatud Tiina Ojaste maalinäitusel "Seitse vandlist elevanti" saab näha maali, mis andis tõuke Pärnu Fabergé seltsi loomiseks.

Peterburis tegutsenud juveliir Carl Fabergé oli tuntud eelkõige rikkalike juveelidega kaunistatud lihavõttemunade loojana. Vähesed teavad aga seda, et maailmakuulsa Fabergé juured on Pärnus ja Fabergé selts kunstniku pere ajaloo uurimisega tegelebki, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Carl Fabergé ise sündis 1846. aastal Peterburis. Tema isa, kullassepp Gustav Fabergé on aga sündinud ja kasvanud Pärnus.

Fabergéde kohta pole just palju teada, kuid nii mõnedki põnevad faktid on selgunud. Näiteks see, et varem saksapärast nime Faberg kandnud perekond muutis selle Fabergéks just Pärnu perioodil. Seegi on vähe teada fakt, et ettevõtte, mille Carl hiljem isalt üle võttis, rajas Gustav Fabergé 1840. aastatel Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles