Pärnu politseinikud aitasid Lätis "Positivuse" festivalil korda hoida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Lääne prefektuuri ametnikud käisid möödunud nädala lõpus Lätis, kus aitasid oma Läti kolleegidel eestlastegi hulgas populaarsel "Positivuse" muusikafestivalil korda hoida.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kaisi sõnul toimub "Positivuse" festival niivõrd Eesti külje all ja teada on, et seal osaleb seetõttu hulgaliselt eestlasi. "Oma riigi politseid mujal kohata ja probleemide korral oma emakeeles nende poole pöörduda on ilmselge luksus ja igal pool sellist võimalust ei pakuta," ütles Kais BNSile, lisades, et tänavusel festivalil aitasid korda tagada kuus Pärnu politseijaoskonna ametnikku.

Kaisi sõnul põhineb Lääne prefektuuri ja Läti Vidzeme regiooni politseivalitsuse koostöö lepingul, mille on sõlminud Eesti ja Läti valitsus. Traditsiooniliselt on Lääne prefektuuri korrakaitse- ja kriminaalpolitsei valdkondade rahvusvahelise koostöö prioriteetsed suunad olnud regionaalne koostöö Soome ja Läti politsei ning Leedu korrakaitsjatega.

Koostöö eesmärgiks on peamiselt kontaktide ja võrgustiku loomine, kogemuste vahetamine piiriüleste õigusrikkumiste paremaks avastamiseks ja menetlemiseks, samuti samalaadsete ja ühiste probleemidega tutvumiseks, parema praktika vahetamiseks ning abi osutamiseks igapäevases politseitöös.

Konkreetselt selliseid näiteid nagu "Positivus" tuua ei ole. Peamiselt käiakse naaberriikides kogemusi vahetamas patrullimise, noorsoo- ja ennetustöö teemadel.

Läti politsei on käinud ka Eestis korda tagamas, näiteks aitasid nad mullu suvel oma Eesti kolleege Viljandi folgipeol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles