Pärnu kergliiklusteede võrgustik saab peagi täiendust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna Mai elamurajooni ja kesklinna randa ühendava kergliiklustee ehitus.
Pärnu linna Mai elamurajooni ja kesklinna randa ühendava kergliiklustee ehitus. Foto: Urmas Luik

Pärnus on käimas rannaniite läbiva kergliiklustee ehitus, mis pikendab 2006. aastal valminud rannapromenaadi 1,5 kilomeetrit mööda rannajoont Mai elurajoonini ning on jalutajate ja tervisesportlaste päralt juba sügisel.

Praegu veel saavad jalutajad ja jalgratturid mööda rannapromenaadi liikuda vaid Pärnu keskrannas. Juba sügisel võivad aga Raekülast ja Mai elurajoonist keskranda suundujad auto koju jätta, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Seal, kus praegu mürisevad kopad ja laiutab võsa, valmib mõne kuu jooksul pea 1,5 kilomeetri pikkune kergliiklustee. Nelja meetri laiuse asfaltkattega tee keskossa rajatakse mänguväljak lastele, tee äärde paigaldatakse pingid ja prügikastid. Paika on pandud valgustuspostide alused.

Loodushuviliste jaoks hakkavad matkaradade alguses paiknema infotavlid rannaniitudel elutseva taimestiku ja loomastiku kohta.

Ehitustöid teeb promenaadil AS Lemminkäinen Eesti. Projekti kogumaksumuseks kujunes 480 000 eurot, millest Pärnu linnal tuleb tasuda 15%, ülejäänud 85% rahastajaks on Euroopa Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles