Pärnu linnavalitsus jagab ettevõtlustoetusi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse hoone Karja tänaval.
Pärnu linnavalitsuse hoone Karja tänaval. Foto: Urmas Luik

Neljapäevast, 1. augustist saavad Pärnu linnas tegutsevad ettevõtted esitada taotlusi toetuse saamiseks. Ettevõtlustoetuse eesmärk on tugevdada Pärnu linnas tegutsevate ettevõtete konkurentsivõimet ja seeläbi elavdada Pärnu linna ettevõtlust.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Kirsi Altjõe teatel on ettevõtlustoetus suunatud eksperdi kaasamiseks toote- ja teenusearenduse nõustamisel, toote- ja teenusearendusprojektide koostamiseks, eksperdi kaasamiseks, tehnoloogiaalaseks nõustamiseks, ekspordiplaanide koostamiseks, turu- ja tasuvusuuringuteks, tööalasteks täienduskoolitusteks, koolitusvisiitideks, välismesside külastamiseks ja nendel osalemiseks.

Ettevõtlustoetuse alammäär on 1000 eurot ja ülemmäär 5000 eurot ühe taotleja kohta kalendriaastas. Taotluse eelarves peab olema ette nähtud omafinantseering, mille suurus on vähemalt 30 protsenti projekti kogumahust. Projekt tuleb ellu viia 12 kuu jooksul alates toetuse eraldamise otsusest.

Ettevõtlustoetuse taotluse esitamise tähtaeg on käesoleva aasta 30. september. Toetuste eraldamise otsustab ekspertkomisjoni ettepanekul linnavalitsus oma korraldusega hiljemalt 30 tööpäeva möödumisel taotluse esitamise tähtajast, st hiljemalt 11. oktoobriks 2013.

Toetus makstakse välja pärast projektitegevuste elluviimist.

Vormikohase taotluse ja lisainformatsiooni leiab linna koduleheküljelt.

Kevadel esitas taotluse kokku neliteist ettevõtet ja komisjon otsustas eraldada toetuse kuuele ettevõttele. Üks toetuse saajaist oli alumiiniumist aknaprofiilide tootmisega tegelev ettevõte Aluwin. Ettevõte sai toetuseks 4000 eurot.

Aluwini tegevjuhi Erik Piile kinnitusel on sellisest toetusvõimalusest just väiksematele ettevõtetele palju kasu. Toetust kasutati vaakumhaaratsi ostuks, mis on oluline ettevõtte tegevuse laiendamisel Rootsi ja Norra suunal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles