Kihnlased õpetasid folgil tantse ja nautisid pillimängu

Triin Ärm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnlaste keerlevad kördid ja lõbusad viisid meelitasid festivalikülastajadki tantsima.
Kihnlaste keerlevad kördid ja lõbusad viisid meelitasid festivalikülastajadki tantsima. Foto: Kiiri Toomberg

Kihnu tantsijad ja pillimängijad paitasid 21. korda toimunud Viljandi pärimusmuusika festivalil kaks päeva rannasaare traditsiooniliste helidega kuulajate-vaatajate kõrvu ja kõditasid folgiliste tallaaluseid.

Kihnu kultuuri eestvedaja Mare Mätase sõnul oli saarerahvas festivali, oma esinemiste ja üldise õhkkonnaga väga rahul. “Mõlemal päeval oli tore, kuigi esinemised erinesid kardinaalselt, sest festivali esimesel päeval oli vähem tantsijaid ja esinejatel oli rahulikum – sai kihnu tantsule omast ringi koos hoida, sest kõik kihnlased tantsivad ühes rütmis,“ kirjeldas ta.

„Täna (reedel – toim) esinesime aga hilisemal kellaajal, lava ees oli rohkem tantsuhimulist rahvast ja suur sõu käis. Paljud meie esinejatest on lapsed, kes ei ole nii jõulised, et end tantsivast publikust läbi suruda ja traditsioonilist tantsuringi koos hoida,“ kirjeldas Mätas kihnlaste muljeid vahetult pärast teist esinemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles