Pärnu pakkus mälestusväärse elamuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagi Pärnusse Schmidti kaubakontori rajanud Hans Dietrich Schmidti järeltulijad käisid oma juuri otsimas.
Kunagi Pärnusse Schmidti kaubakontori rajanud Hans Dietrich Schmidti järeltulijad käisid oma juuri otsimas. Foto: Erakogu

30. juulil väisasid Hans Dietrich Schmidti järeltulijad Pärnut, et otsida esivanemate juuri.

Hans Dietrich Schmidt oli läbi aegade üks edukamaid Pärnu kaupmehi, kes asutas Pärnusse Schmidti kaubakontori. Tänu kohalike abile õnnestus esivanemate maja leida. Kõigile osalejatele oli liigutav hetk seista Pärnu kunstide maja ees, milles oli kunagi Schmidti kaubamaja. Veel muljetavaldavam oli, et kunstide maja õppealajuhataja Priit Kask oli kohe valmis kogu maja tutvustama. Kui ilusasti kõik restaureeritud ja hooldatud oli!

Kuna meie grupis oli palju muusikuid, olime eriti liigutatud, et maja on väärilist kasutust leidnud. Härra Kask tuli suurepärasele ideele, et võiksime järgmisel aastal Pärnus perekonnaga kontserdi anda, see võiks toimuda näiteks hansapäevade raames. Pärast neid paljusid õnnelikke hetki läksime lahku teadmisega, et Eesti-Saksa sidemed elavad ja arenevad ikka veel edasi.

Heade mälestustega soojast ja südamlikust vastuvõtust pöördume tagasi koju, teades, et ka Pärnu on osake meie kodust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles