Piccolo tõi Soomest taas grand prix’

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiduka Piccolo kvarteti üks liikmetest oli Andrus Haugas.
Võiduka Piccolo kvarteti üks liikmetest oli Andrus Haugas. Foto: Ants Liigus

Tänavuse Soome suupillifestivali võistumängimise

grand prix’

võitsid taas pärnakad.


Sel korral Lappeenrantas toimunud rahvusvahelisel konkursil osalesid suupilliklubi Piccolo orkester ja kvartett ning noored solistid. Kogu laupäevase päeva kestnud konkursil esitles karmile žüriile oma oskusi üle 100 suupillimängija.

Parima punktisumma kogunud Piccolo kvartetile koosseisus Ilmar Tõnisson, Andrus Haugas, Andres Kokk ja Elmar Trink määrati konkursi grand prix – suur võidukarikas.

Noorte kategooria võitjaks tunnistati Martin Merevits, kolmandad kohad saavutasid Janek Sildvee bluusi- ja Eduard Einmann diatoonilise suupilli kategoorias.

”Eriti hinnatavaks tegi seekordse võidu asjaolu, et žürii hinnangul anti kõrgeimad punktid just ansamblite ja orkestrite osavõturohkes kategoorias,” rääkis Elmar Trink.

Pärnakad olid võidukad ka mullu, kui võitjaks tunnistati Piccolo kvintett.

Järgmine suurem suupillimängijate rahvusvaheline võistumängimine on traditsiooniliselt eeloleval kuul ”Baltic-Nordic Harmonica” festivalil, mis toimub tänavu 31. juulist 2. augustini Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles