Politsei lõpetas Pärnus alaealiste öise joomingu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Politsei lõpetas Pärnus reedel vastu laupäeva korteripeo, kus osales paarkümmend alaealist.

3. augustil vahetult pärast südaööd sai politsei teate, et Pärnus Lille tänaval pidutsevad alaealised, korteris on vali muusika, nad tarbivad alkoholi ja urineerivad rõdult alla. Politsei saabudes keeldusid kortermaja kolmandal korrusel pidutsevad noored ust avamast. Politsei selgitas välja, et kohas, kus pidu peeti, ei olnud omanikust vanemat kodus, temaga võeti telefoni teel ühendust, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Politsei oli valmis korteriukse mitteavamisel valdaja nõusolekuta korterisse sisenema, milleks on seaduslik õigus. Pärast seda, kui lapsevanem oma lapsega ühendust võttis, avasid noored küll korteri ukse, kuid kolm neist jooksid rõdule ja ronisid naaberrõdudele.

Kuna naaberkorteris ei olnud kedagi kodus, võttis politsei võimalike õnnetuste vältimiseks ühendust päästjatega, kes aitasid naaberrõdult alla kaks noorukit. Kahjuks oli ka üks noortest enne politsei ja pääste sekkumist teisele rõdule ronides alla kukkunud ja sündmuskohalt lahkunud. Politseinikele avanes kurioosne vaatepilt, kui osa korteris viibinud noori oli otsustanud peituda küll voodi alla või riidekappi.

Kohapeal tuvastati 17 alaealise isikud, kellest seitse olid tütarlapsed ja kümme noormehed. 12 noorele tuli vormistada väärteoprotokoll alkohoolsete jookide tarbimise eest. Need, kelle vanematega kontakti saada ei õnnestunud, toimetati politseijaoskonda kainenema. Neli pidutsejat oli peole sõitnud jalgrattaga, et füüsiline seisund ratta selga istuda ei lubanud, pakkis politsei nende jalgrattad kaasa ja tõi politseijaoskonda.

„Kirjeldatud loost leiab vähemalt ühe põhjuse, miks alkoholi tarbimise lubatud vanusepiir on 18 eluaastat, mitte 14, nagu on noorte seas levinud arvamus. Sündmuste kulgu silmas pidades võib oletada, et olukord oleks suure tõenäosusega kujunenud ettearvamatuks, sest tarbitud alkohol oli paljudel enesekontrolli pea olematuks muutnud,“ kommenteeris sündmust Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis. „Sellistele pidudele satuvad sageli võõrustajate endi teadmata n-ö kutsumata külalised ja korterist kaovad asjad. Ilmselgelt käitusid noored korteris pidutsedes hoolimatult ka kaasmajaelanike suhtes. Lugupidamatult käituti peo korraldanud nooruki korteris oleva vara suhtes, sest inventari kasutamisel ennast tagasi ei hoitud ja valmistati vägagi ebameeldiv üllatus lapsevanemale.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles