Pärnu tunnustab Garri Raagmaad ja Allar Kaasikut

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Raagmaa.
Garri Raagmaa. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu kavatseb anda teenetemärgi Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktorile Garri Raagmaale ja David Oistrahhi festivali rajajale muusik Allar Kaasikule.


Raagmaale antakse Pärnu teenetemärk regionaalarengualase teadustöö ja Tartu ülikooli Pärnu kolledži eduka juhtimise eest. Raagmaa on nii Eestis kui rahvusvaheliselt tuntud majandusgeograaf, kes on kolledžit juhtinud 2001. aasta 1. oktoobrist. Selle aasta 1. juulist võtab tema ameti üle Henn Vallimäe.



Raagmaale teenetemärgi andmise taotluse esitas linnavolikogu esimees Ahti Kõo. Tema sõnul on Raagmaa kõrvuti regionaalarengu- ja regionaalplaneerimisalase teadustööga arendanud Pärnu kolledži tuntud õppe- ja teadusasutuseks, andes niiviisi märkimisväärse panuse Pärnu ja Pärnumaa arengu edendamisse.



Kaasikule antakse Pärnu teenetemärk klassikalise muusika traditsioonide edendamise ja David Oistrahhi festivali korraldamise eest Pärnus. Kaasik on MTÜ Pärnu David Oistrahhi Festivali rajaja, juhatuse liige ja kunstiline juht alates 1997. aastast. Tänavu toimub festival Pärnus juba 12. korda.



Kaasikule teenetemärgi andmise taotluse esitas linnavolikogu keskfraktsioon. Fraktsiooni selgituste kohaselt on Oistrahhi-festival ainus Eesti laiapõhjaline muusikafestival, mis jätkab vanima Eesti festivali, 1971. aastal alustatud Pärnu muusikafestivali traditsioone. Ühtlasi hindab keskfraktsioon Kaasiku panust noorte muusikute koolitustegevusse Neeme Järvi suveakadeemias.



Pärnu teenetemärk on autasu, mis antakse Pärnule osutatud oluliste teenete väärtustamiseks. Teenetemärke antakse välja 2007. aastast, seni on neid antud 25 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles