Pärnus toetatakse streiki koosolekutega

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBus Pärnu töötajad korraldasid täna keskpäeval tunnajase streigi toetuskoosoleku.
GoBus Pärnu töötajad korraldasid täna keskpäeval tunnajase streigi toetuskoosoleku. Foto: Ants Liigus

Pärnus on tänane streigipäev möödunud seni vaikselt. Eesti ametiühingute keskliidu (EAKL) Pärnumaa osakonna juhataja Tiina Parkja ütles Pärnu Postimehele, et töökohtadel toimusid streigi toetuskoosolekud bussifirmas Atko Grupp ja GoBus Pärnus.


Pärnu haiglas, kus on linna üks suuremaid ametiühinguorganisatsioone, kehtib täna vastavalt kollektiivlepingule töörahu ja kogutakse vaid streigile toetusallkirju.



GoBus Pärnu töötajad korraldasid oma ettevõtte territooriumil tunniajalise koosoleku ja piketi. Miks ei osaletud streigis?



GoBus Pärnu töötajate usaldusisik Igor Ivanštšikov ütles, et töötajad arvestasid keerulise olukorraga ettevõttes ja otsustasid liiklusseisakut mitte korraldada. GoBus Pärnu sõlmis nädal tagasi Pärnu linnavalitsusega uue sõitjateveo kokkuleppe ja töötajad ei pidanud õigeks tööseisakuga karistada linlasi, kellel on vaja kasutada ühissõidukit.



”Samal ajal toetame väga kõiki streikijaid ja kutsume üles inimesi olema streikijatega solidaarsed. Loodame, et riigikogu võtab meie häält kuulda,” lisas Ivanštšikov.



”Aktsioon kulges plaanipäraselt. Eesmärk on teavitada avalikkust kujunenud olukorrast. Ametiühingud ei saa leppida töölepinguseaduses töötajakaitse ühepoolse vähendamisega, mistõttu streik korraldatigi,” ütles Parkja.



Tänase streigiga nõutakse uue jõukohase kokkuleppe sõlmimist töötajate koondamis- ja töötuskindlustushüvitiste osas tööandjate, ametiühingute ja töövõtjate vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles