Rõõme ja värve Pärnu suves

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsarestoran Steffani on jätkuvalt pärnakate üks armastatuim söögikoht.
Pitsarestoran Steffani on jätkuvalt pärnakate üks armastatuim söögikoht. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Suvi Pärnus on tänavu pakkunud nii päikest, tuult kui sooja merevett. Üks hea tuttav Lõuna-Eestist ütles äsja, et Pärnusse tullakse mõnusa ranna ja Steffani pitsarestorani pärast.

Ei, see pole lihtsalt kiidulaul. Sõbranna oli meeldivalt üllatunud, kui tema pisikesele lapsele ulatati Steffanis rõõmsalt toidu tunnisel ooteajal värvipliiatsid ja pilt, mida värvida. Ooteaeg Steffanis möödub märkamatult ka täiskasvanule. Sealne soe ja õdus miljöö haarab endasse, kõikjal valitseb rikkus ja täiuslikkus. Sidruniveega kannud laual täituvad uuesti ja uuesti ning siin ei loeta iga klaasi pealt sente. Loomulikult on ka pitsad kohevad ja maitsvad. Täiuslikkus kõiges-just nii võiks iseloomustada Steffanit.

Supeluse tänaval uksed avanud Pizzahunt vähemalt esialgu Steffaniga konkureerida ei suuda. Toitude tase kõigub ja kraanivee eest küsitakse raha. Samas, üle tee püüab pilku värskete värvidega silt kauplus Karusselli. Tore, et seal on lauad väljas, kus kohapeal jäätist või salatit süüa saab ja Januga rannast tulles kalja või õlut on võimalik juua. Salati-ja näkside valik võiks ehk suuremgi olla. Siiski on seal maitsvad liha-ja pitsapirukad müügil. See on väike konkurents päris kohvikutele. Veidi häirib vaadet maja luitunud välimus ja teise korruse katkised aknaruudud. Maja on tõesti vana, kuid seda annaks korda teha.

Tahaks kiita veel lätlaste pubi Krodzins Akadeemia tänaval. Vaid 4 euro eest saab seal süüa tõeliselt maitsvat mereanni seljankat, kus sees nii krevetid, lõhe kui ka kaheksajalad. 5 eurot maksvad praed, proovisime praelesta, on suured ja isuäratavad.

Ka Muuseumikohvik väärib kiidusõnu oma toiduvaliku ja päevapraadide hea hinnaklassiga. Põhimenüüs meeldis väga ahjušašlõkk.

Jah, Pärnus on palju uusi söömiskohti, kuhu võiks minna. Eks väljassöömise mõte ongi hea atmosfääri nautimine. Meeldiv seltskond, õdus ümbrus ja toredad kaaslased annavad Pärnu suvele rõõme ja värve. Siinkohal pole paslik arvutada, kui palju kodus toitu  tehes sama raha eest süüa saab....

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles