Kauneim asum on loodud elanike üksmeeles

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oja tänava kaunis asum on rajatud kunagise samanimelise talu tammede alla.
Oja tänava kaunis asum on rajatud kunagise samanimelise talu tammede alla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Hoonerühma klassi kauneim, Ares asuv elamugrupp Oja tänav 2, 4, 6, 8, 10, 12 on ehitatud põlistammede alla kunagise Oja talu maadele.


Nood vanad jämedad tammed annavad veel praegugi paigale sellist hõngu, mis on omane pigem põlisele maakodule. Oja tänava asumit hakati ehitama 80ndate algul ja nii on juhtunud, et kõik elavad ja tunnevad siin üksteist algusest peale. Kui mõni maja ongi tühjaks jäänud, on sinna asunud elama sealsamas suureks sirgunud lapsed.



Üksteise elamisel hoitakse heas mõttes silma peal. Algul oli elanikel kõigi peale üks muruniidukki, nüüd on igaüks soetanud oma.



Et ühel ajal alustati, on õued sarnased. Mitte mõõdetud ja läbinisti kujunduslikud nagu linnas, vaid lopsakad, kuhu mahuvad lahedalt ära nii ilupeenrad, puud, varjulised puhkekohad kui aiamaa. Ühine alustamise aeg on toonud aedadesse ühesugused lemmikud: arooniaheki, jugapuud, mägimännid ja ebaküdooniad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles