Kohus karistas kassitapjat tingimisi vangistusega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus karistas täna kokkuleppemenetluses avalikus kohas ja julmal viisil kassi tapnud meest tingimisi vangistusega.

Kohus karistas julma teo korda saatnud 66aastast Mati Murulauku kuue kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Kaitsjatasu hüvitamiseks tuleb tal tasuda 56 eurot ja sundrahaks 480 eurot.

Asja kohtulikul arutamisel avaldas Murulauk, et ta ei ole suuteline menetluskulusid kandma, sest on töövõimetu ja tema sissetulekuks on üksnes töövõimetuspension. Kohus leidis, et kuna süüdistatav on töövõimetu ja tema issetulek väike, tuleb talle võimaldada menetluskulude tasumist ositi maksegraafiku alusel ühe aasta jooksul.

Süüdistuse kohaselt püüdis Murulauk tänavu 7. juuni hommikul Pärnus Tammsaare puiesteel asuvas hoovis kinni kassi ja kassi kahe käega tagakäppadest kinni hoides lõi looma vastu maja betoonist välistrepi teravat serva ning kahel korral vastu puud ja vastu maad, mille tagajärjel kass suri.

Looma võigas surnuks peksmine tuli avalikuks vaid tänu sellele, et kuriteol oli pealtnägija, kes sellest ametivõimu teavitas.

Murulauku on varem kahel korral kriminaalkorras karistatud varavastaste kuritegude eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles