Toris väärtustus kodumaa taasiseseisvumine

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha Jüri on sõjaväelaste kaitsepühak, sestap sobib monument sõjameeste mälestuskirku juurde.
Püha Jüri on sõjaväelaste kaitsepühak, sestap sobib monument sõjameeste mälestuskirku juurde. Foto: Urmas Luik

Tori alevik oli eile keskpäeval rahvarohke, poolteistsada inimest võttis osa Eesti sõjameeste mälestuskirikus peetavast tavakohasest taasiseseisvumispäeva pidulikust jumalateenistusest, esines sõjameeste ühenduse Pärnu meeskoor ja meenutati kümne aasta möödumist Eesti esimese ratsamonumendi avamisest.

Pärnumaa vapimärgi kavaler, skulptor professor Mati Karmin rääkis ratsamonumendi juures talle omaselt vaiksel häälel, kuidas ta võttis vastu ettepaneku teha skulptuur, millel kajastub headuse võit kurjuse üle, kõigi ustavate ja väärikate sõjameeste kaitsja Püha Jüri võitlus lohega.

Eile kõnelesid monumendi juures Pärnu maavanem Andres Metsoja, Euroopa Parlamendi liige Tunne Kelam, riigikogu liige Jüri Jaanson, Tori vallavanem Mart Vaiksaar ja paljud teisedki, kellel huulil lihtne sõnum: see on ime, et oleme oma pisikese rahvakilluga taas loonud oma riigi, seda saavutust tuleb hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles