Audru vallas leiti rekordiline kogus narkotoorainet

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliameti (MTA) uurimisosakonna narkotalituse töötajad avastasid eelmisel nädalal ühe kriminaalasja raames Pärnumaal tehtud läbiotsimiste käigus ligikaudu 6000 kilogrammi narkootikumide valmistamiseks kasutatavat toorainet alfafenüülatsetoatsetonitriili (APAAN) ja 4,6 kilogrammi marihuaanat. Tegemist on suurima koguse narkootikumi toorainega, mis Euroopa Liidus seni avastatud.

MTA uurimisosakonna ametnikud tegid eelmisel nädalal ühe kriminaalasja raames mitmeid läbiotsimisi nii Pärnu linnas kui Pärnumaal Audru vallas, mille käigus leiti Hollandist saabunud sõiduauto Mitsubishi rehvidest ja ukse sisse peidetuna kokku 4,6 kilogrammi marihuaanat ning ühest hoonest 6000 kilogrammi narkootikumide valmistamiseks kasutatavat toorainet APAANi.

Riigiprokuratuuri teatel oli viimati mainitud aine toodud lennu- ja meretransporti kasutades Eestise Hiinast, esitades tollile kauba kohta valeandmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles