Ahvenamaalased innustavad kihnlasi viiulit mängima

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu viiuldajad Pärna Raigo (paremal), Kuraga Mari, Lepa Carmen ja Kolde Kaisa (vasakul) piidlesid rõõmsalt Ahvenamaa üht kogenuimat sel alal Maj Lillemori, nende selja taha jäid akordionistid Hilma Kerbak ja Reet Laos.
Kihnu viiuldajad Pärna Raigo (paremal), Kuraga Mari, Lepa Carmen ja Kolde Kaisa (vasakul) piidlesid rõõmsalt Ahvenamaa üht kogenuimat sel alal Maj Lillemori, nende selja taha jäid akordionistid Hilma Kerbak ja Reet Laos. Foto: Mark Soosaar

Sõprussidemed Kihnu ja Ahvenamaa noorte ja vanade vahel tugevnesid seeläbi veelgi, et Kihnu lastel õnnestus sel suvel juba kolmandat korda sealsest külaviiuldajate ehk speelmann’ide õppelaagrist osa võtta.

Nii Kihnu viiulikoolis kui Ahvenamaa laagriski õpitakse pillimängu nii, nagu õppisid külapillimehed vanasti – kuulmise järgi. Kihnlased on võtnud viiuli- kui rahvapillimängu traditsiooni taaselustamise põhjalikult ette ja laste õpetajale Kuraga Marile on sellest kujunenud täiskohaga töö.

“Ega teisiti seda taasta. Varem oli pillimäng Kihnus ainult meestetöö, nüüd on see ka naistetööks kujunenud. Vähe on poisse, kes osalevad, aga mõned ikka on. Pärna Raigo oli esimest korda Ahvenamaal ja on hästi tubli, mängib väga hästi nii viiulit kui kitarri ja laulab ilusasti,” rääkis Mark Soosaar, kes väntab Kihnu laste tegemistest filmisarja ja oli nendega seekord kaasas kui filmimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles