Teenistuskoerad selgitavad Pärnumaal oma ala paremaid

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oli aeg, kus teenistuskoerad olid peamiselt Saksa lambakoerad, nüüd kasutatakse mitut tõugu. Foto on illustreeriv.
Oli aeg, kus teenistuskoerad olid peamiselt Saksa lambakoerad, nüüd kasutatakse mitut tõugu. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaal võistlevad teenistuskoerad, kellel tuleb kolme päeva jooksul end proovile panna kuulekuses ning narkoaine leidmises ruumist, transpordivahendist ja maastikult.

Eile oli võistlustules 21 koera politsei- ja piirivalveametist, maksu- ja tolliametist ning Tallinna ja Viru vanglast, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Mereäärne niiske ala oli valitud võistluspaigaks seetõttu, et ei oleks liiga lihtne, sest ega koerad ja koerajuhid saa valida sündmuspaika, kust narkoainet otsida tuleb.

"Me peidame narkootilise aine kilekotti, kilekoti paneme plastmasstorusse, mille me peidame maa sisse. Toru sisse me paneme sellepärast, et koer seda hammastega kätte ei saaks," selgitas sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskuse narkokoerte instruktor ja võistluste kohtunik Andres Suurküla.

Suurküla ütles, et oli aeg, kus teenistuskoerad olid peamiselt Saksa lambakoerad, nüüd kasutatakse mitut tõugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles