Õppelaenu kustutamise avaldusi saab esitada homseni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Alates 1. juulist muutub riigipoolne õppelaenu kustutamise kord, teisipäev on viimane päev esitada avaldusi õppelaenu kustutamiseks.


2009. aasta teise lisaeelarvega seonduvalt kustutakse uue korra kohaselt alates 1. juulist edaspidi riigi poolt õppelaen ainult tänase seisuga hüvitise saajatele ja neile, kel tekib õppelaenu kustutamise õigus veel enne selle aasta 1. juulit ning kes selleks ajaks esitavad vastava avalduse, teatas rahandusministeerium.



Taotluse tööandjale saavad kuni 30. juunini esitada riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuse ning avalik-õigusliku juriidilise isiku juures töötavad inimesed, kellel on kool lõpetatud ja avaliku teenistuse staaži vähemalt 12 kuud.



Samuti saab õppelaenu osalist kustutamist taotleda kooli lõpetanud kuni 5aastast last kasvatav vanem, kes peab vastava taotluse esitama hiljemalt 30. juunil vastavasse krediidiasutusse.



Nende inimeste jaoks, kelle õppelaenu juba riigi poolt kustutatakse, ei muutu midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles