Mis saab Mihklist?

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalministri Siim Valmar Kiisleri sõnul käib 73% maapiirkondade elanikest tööl mõnes teises omavalitsuses. Ministri sooviks on piire kustutada ja saavutada, et inimeste töö, kodu ja vaba aeg kattuks ühe omavalitsusega.
Regionaalministri Siim Valmar Kiisleri sõnul käib 73% maapiirkondade elanikest tööl mõnes teises omavalitsuses. Ministri sooviks on piire kustutada ja saavutada, et inimeste töö, kodu ja vaba aeg kattuks ühe omavalitsusega. Foto: Urmas Taul

Kodumaakonnas tõmbavad inimesi enda poole peale Pärnu veel Kilingi-Nõmme, Vändra, Pärnu-Jaagupi, Tõstamaa, Häädemeeste, mis kantakse reformikaardile suurte punaste täppidena.

Kas nelja aasta pärast, järgmisteks oktoobrivalimisteks, on nendega kokku elama hakanud ümbruskonna omavalitsused, näitab aeg ja Toompea poliitiliste tuulte suund. Praegu on jõus IRLi kuuluva regionaalministri Siim Valmar Kiisleri kabinetist antavad suunised.

Ministrile saadetud arvamuses (15. augustil) kirjutab maavanem Andres Metsoja, et maakonna arendamisel on lähtutud keskustepõhise asustussüsteemi arendamise vajadusest ning Pärnut ja viit regionaalset keskust on käsitletud arengumootorite süsteemis ja nende vahelisi alasid keskuste koosmõju arenguvööndina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles