Marko Matvere avas Tootsis noortepargi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsis sündis noorte algatusel park, mille avas näitleja Marko Matvere.
Tootsis sündis noorte algatusel park, mille avas näitleja Marko Matvere. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 27. augustil toimus Tootsi vallas Ringbasseini pargis ENTRUMi projektiga seoses pargi avapidu.

ENTRUMi programm oli Eesti Energia ellu kutsutud projekt noorte ettevõtlikkuse arendamiseks. Kui seda projekti tutvustati, siis meie kooli ei kaasatud. Saime projektist teada huvijuhi kaudu ja jõudsime end viimasel minutil kirja panna.

Projektis osalesime septembrist maikuuni. Alustasime viieliikmelisena ja lõpetasime viieliikmelise meeskonnana. Projekti käigus loodi põnev Tootsi noortepark, korraldati muistendikonkurss, selgitati välja võitjad, aeti taga sponsoreid ja tehti ära kõik vajalikud tööd. Parki tekkisid muistendikonkursi järgi isand Känd ja preili Turvas. Järgmisel aastal soovime kindlasti teha parki veel proua Allika ja pihlakapuu haldjatepingi.

Meie projekti meeskonda kuulusid meeskonna juht Harlis All, sekretär ja tutvustaja Carmel Raudsepp, Katrin Klemmer, Kaupo Klemmer ja Liis Rekand, kes tegid tööd sponsoritega. Kogu projekti jooksul aitasid meid Daily Raudsepp ja Renee Balent. Kõik ENTRUMi projekti tiimis osalenud noored on noorteühingu Eesti 4H ja klubi Kärmed Tootsikad liikmed ning meie soov on, et meie park oleks alati lapsi ja noori täis.

Seoses ENTRUMi projektiga oli noorte unistuseks luua oma bänd, mis ka loodud sai. Nüüd oligi bändil võimalus esimest korda esineda lauluga „Küll on tore“.

ENTRUMi patrooni Marko Matvere juhtlause oli „Ole õnnelik!“ ja me olemegi õnnelikud, sest sel õhtul oli meie külaliseks Marko Matvere. Meeskonna liikmed said esitada Marko Matverele küsimusi tema noorpõlvest, ümbermaailmareisist ja näitlejatööst. Seejärel esitati koos „Silveri laul“. Marko Matvere esitas veel laulu meremehe elust. Järgnevalt luges Carmel Raudsepp ette pargi muistendikonkursi võiduloo „Ringika saamalugu“.

Oligi aeg tänada kõiki, kes olid meie projektiga seotud. Esimesed tänusõnad kuulusid Marko Matverele. Edasi Merjele ja Tarvole Tootsi aiandist, tänati muistendikonkursi võitjat Margit Varest ja teise koha saavutanud autoreid Grete ja Alo Tomsonit. Suure tänu on ära teeninud Erki Haljaste ja Indrek Naaris Sadolin ASist, igati head kiidusõnad meie sõbrale Meelis Kaldele. Tänu ka Tootsi vallavalitsusele ja Eesti 4H-le. Meie suur lugupidamine kuulub ENTRUMi sessioonide korraldajatele. Erilised kiidusõnad Darja Saarele.

Toetajad tänatud, palusime Marko Matvere istutama omanimelist mändi. Meie klubi liikmete soov on, et meie parki külastaks igal aastal mõni tuntud inimene, kes istutaks sinna oma puu.

Õhtu lõpetasime koos Marko Matverega, lauldes „Põdra maja“, mida rahvas sai kaasa laulda. Bänd aga lõpetas esinemise lauluga „Ringikal pidu käib“. Kui Marko Matvere oli süüdanud lõkke, kõigi soovijatega pilti teinud ja autogramme jaganud, jätkus õhtu piknikut pidades.

Oleme õnnelikud, et meie pargi avas ENTRUMi patroon Marko Matvere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles