IRL tahab parkimismaja otsuse vaidlustada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja ehitus Pärnu kesklinnas.
Parkimismaja ehitus Pärnu kesklinnas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu volikogus opositsiooni kuuluv IRL ootab volikogu esimehe allkirjastatud otsust Lai 7 kinnistu detailplaneeringu kohta, et esitada ametlik protest.


IRLi liige Raul Sarandi ütles Raadio Pärnule, et kuigi volikogu istungist on möödas juba 11 päeva, ei ole volikogu kantseleist saadetud ametlikku otsust, volikogu protokolli ja kinnitust istungil viibinud volinike kohta.



Sarandi imestas, millega volikogu kantselei töötajad tegelevad, et nad volinike saadetud järelepärimistele ei vasta.



Opositsioonipoliitikute arvates on parkimismaja planeeringu otsus õigustühine, sest volikogu istungil viibis hääletamise ajal 16 saadikut ja seega ei olnud vajalikku kvoorumit koos.



Planeeringu vastu sõdinud üheksa saadikut lahkus protesti märgiks saalist, kuid volikogu esimees Ahti Kõo luges istungil kohalolevaks liikmeks ka rõdul viibinud Raul Sarandi.



Sarandi ütles, et volikogu liige peab hääletamise ajal viibima saalis, sest vastasel korral võib lugeda kokku ka need saadikud, kes parasjagu WCs viibivad. Tema ütlust mööda on tegemist protseduurireegli rämeda rikkumisega. Sarandi lisas irooniliselt, et seadus võiks kehtida Pärnu volikogu jaokski.



Sarandi kavatseb volikogu otsuse vaidlustamiseks pöörduda volikogu esimehe Ahti Kõo ja maavanem Toomas Kivimägi poole.



18. juunil võttis Pärnu volikogu vastu Lai 7 kinnistu detailplaneeringu, mis võimaldab osaühingul Win Markets parkimismaja valmis ehitada ja lubada null- ja esimest korrust kasutada äripindadena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles