Homsest on suitsuandur kohustuslik

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Andrus Eesmaa

Alates homsest peab igas kodus olema vähemalt üks suitsuandur.


TNS Emori korraldatud uuring näitab, et juuni  keskpaiga seisuga on suitsuandur 55 protsendil leibkondadest. Mullusega võrreldes on lisandunud ligi 100 000 leibkonda.



“Kaks aastat tagasi teadis pool Eesti inimestest, et suitsuandur muutub kohustuslikuks, ja vaid 18 protsendil oli see olemas,” ütles päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Viola Murd. “Nüüd, kui seadus jõustub, teavad kõik Eesti inimesed suitsuanduri kohustuslikkusest ja ülekaalus on inimesed, kel suitsuandur olemas, nad suhtuvad oma kodu tuleohutusse tõsiselt.”



Murdi ütlust mööda alustavad päästeteenistuse järelevalveametnikud suitsuandurite olemasolu kontrollimist piirkondadest, kus tuleohutusega on rohkem probleeme.



”Ametnik teatab oma tulekust ette, kannab päästeteenistuse vormi ja on kohustatud näitama töötõendit, millel ametniku nimi, näopilt ja ametitõendi number,” selgitas Murd.



Enim – 35 protsendi võrra – on suitsuandureid lisandunud seni kõige halvemini varustatud venekeelsete elanike eluruumidesesse. Märgatavalt on paranenud olukord suurtes linnades (+33%) ja enam kui kaheksa korteriga kortermajades (+22%).



Uuringu järgi peab ligi 70 protsenti elanikest vajalikuks, et päästeteenistus käib kodudes suitsuanduri olemasolu kontrollimas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles