Kahe silla jooksu võitja on Tiidrek Nurme „jänes“

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Mukunga.
Ibrahim Mukunga. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänase kolmeteistkümnendat korda toimunud Jüri Jaansoni võitnud Keenia mees Ibrahim Mukunga on Eesti keskmaajooksja Tiidrek Nurme tempotegija ehk „jänes“ ja treeningpartner, kelle Eestisse toomine oli üksjagu keerukas.

Mukunga on võitnud Keenia meistrivõistlustel 5000 meetri distantsil kaks aastat tagasi seitsmenda koha.

21aastase Mukunga Eestisse toomine on Tiidrek Nurme sõnade kohaselt eesti mehe selle aasta üheks suursündmuseks.

„Oleks see tema Maarjamaale toomine ainult lennukipileti taga, oleks ta juba möödunud sügisel Tartu jooksuradadel jooksnud. Tegelikkuses on ühe aafriklase esmakordne Euroopasse toomine kaunis keeruline protsess. Kolmel korral sai kallivõitu viisataotlus eitava vastuse, kirjutasime ka tulutult vastuväite Hollandi immigratsioonibüroosse. Kogu selle protsessi taga on olnud kümneid inimesi ning suuri spordiorganisatsioone ja palju palveid. Vahepeal olin lootust juba kaotamas, kuni võtsin appi oma hollandlasest sõbra ja belglasest mänedžeri. Nende abiga läks viisataotlus läbi mängleva kergusega. Juba järgmisel päeval ostsime lennukipileti, mis ta kauge maa ja mere tagant Eestisse tõi. Mukunga, welcome to my home country!“ kirjutas Nurme oma blogis.

Hiljuti Soomes toimunud võistlusel, kus Nurme sai 5000 meetri jooksus teise koha ja Mukunga kolmanda, oli Keenia mees tundmatu suurus, kellest telekommentaatorid kuulnudki polnud. „Minu abikaasa vaatas tema võistlust televiisorist. Kommentaator teadis Mukunga kohta öelda: ”Ibrahim Mukunga, tema kohta me ei tea mitte midagi.” Järgmine kord juba teavad!“ kirjeldas Nurme.

Tänasel Jüri Jaansoni ahe silla jooksul pidi võistlema Nurmegi, kuid Eesti mees otsustas ennast hoida nädala pärast Itaalias toimuvaks võistluseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles