Noored arutasid põhikooli õppekavu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval arutati Pärnu noortekeskuses põhikooli õppekava tööversiooni, mille kohta õpilased said oma arvamust avaldada.


Eesti õpilasesinduste liidu (EÕEL) eestvedamisel toimunud arutelus vaadati üle uue õppekava ainekavade tööversioon.



Osalenute soovil keskenduti arutelul õppeainetest füüsikale, bioloogiale, geograafiale ja ühiskonnaõpetusele.



"Bioloogia ja geograafia ainekavadega tutvudes tekkis tõsine kahtlus, kas teemade, mõistete ja faktide rohkus ei hakka takistama süvenemist ning kas enne kontrolltööd jääb aega projektideks, aruteludeks ja kordamistundideks," rääkis EÕELi avaliku poliitika juht Kristo Peterson. "Tuupimise asemel on vaja rohkem elulisi oskusi ja suure hulga faktide asemel pigem paremat arusaamist."



Ühiskonnaõpetuse ainekava puhul leiti, et tuleks kaaluda juriidiliste küsimuste arutamist, millega iga päev võidakse kokku puutuda. "Näiteks lepingute sõlmimine, kust saada õigusabi või leida seadusi," selgitas Peterson.



EÕEL ning haridus- ja teadusministeerium on sõlminud omavahel kokkuleppe, mille järgi EÕEL vaatab üle uute ainekavade tööversioonid ja esitab nende kohta parandusi. Ainekavadega jätkavad tööd ministeeriumi ekspertide töörühmad.



Uute ainekavade tööversioonid on kättesaadavad aadressil https://www.oppekava.ee/pk_ii_t/ainevaldkonnad . Neil õpilastel, kes ei osalenud esmaspäevasel kohtumisel, kuid oleksid huvitatud edaspidi kaasalöömisest, palub EÕEL ühendust võtta aadressil oppekava@escu.ee



EÕEL on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi, olles suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õppuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles