Tööinspektsioon teeb politseiga ühisreide

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad.
Töötajad. Foto: Toomas Huik / Postimees

Uurimaks, kas ehitusobjektidel ikka ohutusnõudeid täidetakse, alustas tööinspektsiooni Lääne inspektsioon koostööd Pärnu munitsipaalpolitseiga ja veoautojuhte kontrollitakse ühes politseiga.


Ehitusobjektidel kontrollib tööinspektsioon esmajoones, kas töötajate ohutusnõuded on täidetud, ja mupo jälgib möödajalutavate linnakodanike ohutuse tagamist.



Lääne inspektsiooni juhataja Üllar Kallas tõdes, et suuri eksimusi esineb küll harva, kui pahatihti ei kasuta töötajad vajalikke isikukaitsevahendeid. Rikkumiste korral on inspektsioonil õigus töö eksimuste kõrvaldamiseni seisata ja seda on Pärnus tehtud.



"Mõnikord on töömehed liialt mugavad ega viitsi ohutusvahendeid kasutada, ehkki tööandja on kõik vajaliku kohale toonud," märkis Kallas. "Eksimustest annavad teada linnakodanikud, teatades näiteks katusel kaitsevahenditeta askeldavatest ehitajatest."



Politseiga tehakse raskeveokijuhtide kontrollimiseks ühisreide, mille käigus kontrollitakse töö- ja puhkeaja nõuete täitmist ja vajadusel veokite ülekaalu.



Reididel on selgunud, et levimas on fiktiivsed puhkusetõendid, millel näidatakse, et juht on näiteks enne pikemat välissõitu viibinud pikemal puhkusel.



"Maanteel peab autojuht politseile tõendama oma puhkamist ja töötamist viimase 28 päeva kohta," selgitas tööinspektor Taavi Sarapuu. "Väga mugav on autojuhile kirjutada puhkusetõend ja muid dokumente ega sõidumeeriku salvestuslehti polegi vaja."



Politsei ei saa minna ettevõttesse kontrollima, kas autojuht on tegelikult äsja puhkuselt naasnud, küll saab seda teha tööinspektor.



Kes märkab ohtliku või seadusvastast olukorda mõnes töösituatsioonis, andku sellest teada numbril 447 1521.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles