Muinsuskaitsjad väärtustavad Sindit kui väikelinna

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi raekoda.
Sindi raekoda. Foto: Urmas Luik

Muinsuskaitse selts koostöös Sindi linnavalitsusega võtab ühisarupidamisel jutuks Sindi kui väärtusliku Eesti väikelinna, teemakäsitlus jätkab varem Euroopa muinsuskaitse päevadel Mustlas ja Tõrvas jutuks olnud kultuuripärandi seostamist tänapäevase linnaruumi kujundamisega.

Seminari Sindi-poolne koordinaator Urmas Saard märkis, et gümnaasiumi aulasse oodatakse 11. septembril ajaloohuvilisi ja neidki, kellele Sindi on oluline elupaik. Arutelu juhib muinsuskaitse seltsi auesimees Trivimi Velliste. Ettekanded teevad filmimees Mark Soosaar, muinsuskaitseameti Pärnumaa vaneminspektor Nele Rent, arhitekt Maie Kais, kunstiajaloolane Mart Siilivask ja Sindi meer Marko Šorin.

Vaheldust toob Sindi gümnaasiumi teatritrupp, etteastesse on kaasatud kohaliku muusikakooli ja lasteaia lapsed ning puhkpilliorkester Rein Vendla juhendamisel. Publikuni jõuavad värvikad pildikesed tekstiililinna ajaloost Eneli Arusaare juhendamisel, dekoratsioonid kujundab Tatjana Grigorjeva Keerup.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles