Sauga valla endine ehitusnõunik sai süüdistuse pistise võtmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga valla endine ehitusnõunik Harri Aas peab astuma kohtu ette, süüdistatuna pistise võtmises.
Sauga valla endine ehitusnõunik Harri Aas peab astuma kohtu ette, süüdistatuna pistise võtmises. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sauga vallavalitsuse ehitusnõunikuna töötanud Harri Aasal tuleb järgmise aasta kevadel kohtu ette astuda, kuna Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab teda pistise võtmises.

Eeluurimisel kogutud andmetel nõustus Aas ametiisikuna talle vara lubamisega ja vara vastuvõtmisega vastutasuna selle eest, et ta oma ametiseisundit kasutades paneb toime seadusega lubatud teo.

Uurimisandmetel kasutas Aas 2012. aasta kevadel meelehea eest oma ametiseisundit ühe kinnistu ehituslike küsimuste lahendamiseks ja müügitehingu soodustamiseks. Pistise andmises on sama kriminaalasja raames esitatud süüdistus ka osaühingule Helliston ja selle juhatuse liikmele Mauno Haltsonenile.

Pärnu maakohtus täna toimunud eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et kohus hakkab süüasja arutama järgmise aasta 18. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles