Kaakide lõhutud sild saab kindlama pealesõidu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BaltiFalti töömehed parandavad Jüri Jaansoni terviseraja sillal vandaalide lõhutud pealesõite, asendades unikuvid asfaldiga.
BaltiFalti töömehed parandavad Jüri Jaansoni terviseraja sillal vandaalide lõhutud pealesõite, asendades unikuvid asfaldiga. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Aktsiaseltsi BaltiFalt töömehed asfalteerivad täna Pärnu jõe ääres Jüri Jaansoni terviserajal asuva silla pealesõite, kus vandaalid korduvalt seni seal olnud Uni kive on välja kangutanud ja spordiraja niiviisi ratturitele ja rullisutajatele ohtlikuks muutnud.


Kui varem on Pärnu linnavalitsuse majandusosakond jõkke visatud Uni kivid mitu korda uutega asendanud, on linnal kannatus katkenud ja kivide asemele tellitud püsivam teekattematerjal.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna ehitusteenistuse teede peaspetsialisti Jaak Kanniste sõnutsi on linn kolm-neli korda Uni kivid uutega asendanud, kuid lõhkumine on jätkunud, nii otsustatigi võitlus tuuleveskitega lõpetada ja kivide asemel asfalt maha panna.

Rajal liikujate jutu järgi oli eile õhtul silla mõlemas otsas jälle sügav vagu tekkinud ja mitu ratturit sõitis oma sõiduriista esimese velje seal kõveraks.

Kanniste jutu järgi olid silla otstesse lõhutud augud sportijatele ohtlikud, sest sinna ratta või rulluiskudega hooga sisse sõites võib valusalt kukkuda ja tõsiselt viga saada.

Linnaametniku teada keegi seni siiski tõsisemaid vigastusi Jaansoni raja sillal teekattesse lõhutud aukudesse sõites saanud ei ole.

Kanniste sõnutsi ei valmista Jaansoni raja silla juures muret ainult Uni kivide kangutajad, vaid ka silla alt kive välja uuristavad vandaalid.
„Sild ohtlik ei ole,“ kinnitas teedespetsialist. „Vaatame siiski, kuidas seda altpoolt paremini kindlustada.“

Juulikuu jooksul tahetakse remontida rada ka endise masinatehase juures, kus vesi on asfaldi alt pinnase ära uhtunud ja rada on auku vajunud.

Silla remontimne läheb maksma 5000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles