Pärnu turul valitseb maasikas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti majandususalduses on languses. Rahvas Pärnu turul.
Eesti majandususalduses on languses. Rahvas Pärnu turul. Foto: Eno-Gerrit Link

Pärnu turul on magusad päevad maasikaostjatel-müüjatel, järjest rohkem hakkab lettidele jõudma muudki värsket kraami nii aiast kui metsast.


Kõige odavamalt võis maasikakilo täna Pärnu turul kätte saada 15 krooni eest, kallimate, suuremate ja ilusamate maasikate kilohinnaks märgiti 35-45 krooni.



Paremini läksid kaubaks 20-25kroonise hinnaga marjad, mida osteti poole kilo, aga ka kastide kaupa.



Paljud turulised sättisid ennast järjekorda Eestis kasvatatud maasikalettide taha. Samal ajal ei saanud ostajate vähesuse üle kurta ka Poolast toodud maasikatega kauplejad.



“Peaasi, et ilusad ja magusad oleksid,” arvas üks Poolast toodud maasikate müüja, lubades lahkelt oma kaupa enne proovida.



Ilusate suurte tumepunaste 35kroonise kilohinnaga “Polka” maasikate müüja tõdes, et kallis kaup ei lähe nii hästi kui odavamad ja väiksemad, kuid tahtjaid leidub soolasema hinnaga kaubalegi. “Mõni tahab just suuri ja ilusaid. Olen neid mitu kasti ära müünud ja kurta ei saa,” märkis ta.



Ühe müüja arvates on praegu marjamüügi kõrgaeg ja edaspidi hakkavad hinnad kerkima. “Praegu on hind ikka väga madal,” leidis müüja.



Metsmaasikate müüjad küsisid klaasi- või topsitäie marjade eest 15-20 krooni. Mustikatops oli viis krooni odavam.



Kehvasti ei käi Pärnu turul värske kartuli müüjate käsi. Hinnasildil on kilohinnaks märgitud 12-25 krooni. Hinnaskaala alumises otsas on väikesed ja pesemata mugulad, kõige kallimad on suured ja pestud kartulid.



Audru kandist oma saagi turule toonud müüja rääkis, et hommikul küsitakse värske kartuli kilo eest isegi 30 krooni, kuid päeva peale lastakse hinda veidi allapoole.



“Ostjate vähesuse üle kurta ei saa. Ma pole veel ükski päev kartulitega koju tagasi läinud,” lausus ta.



Kartulimüüja arvas, et peagi hakkab värske kartuli hind kukkuma. “Suve keskel maksab kilo juba viis krooni,” ennustas ta.



Värske kodumaise tomati kilohind oli täna Pärnu turul 30 krooni, kurgikilo eest küsiti 20 krooni.


Värske kapsa kilo maksis kaheksa krooni, porgandikimp sõltuvalt juurikate suurusest 5-14 krooni, maitserohelise kimp 4-5 krooni.



Värsket hapukurki oli täna saada nii kahe, kolme, kui nelja päeva vanusena. 100 grammi eest küsisid müüjad 8 krooni.



Kukeseente kilohind jäi täna Pärnu turul vahemikku 140-150 krooni.



Ungarist toodud murelite eest küsiti 40-50 krooni. Poola kirss maksis 20-30 krooni kilo. Hispaania lapiku virsiku hinnasildile märkisid müüjad 40kroonise kilohinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles