Vormsi võõrustas Libatse lapsi kümnendat korda

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi rannik.
Vormsi rannik. Foto: .

Libatse lasteaed-algkool ja vaid 16 õpilasega Vormsi põhikool tegid oma õpilastele juba kümnendat aastat järjest ühise jalgrattalaagri Vormsil, kus seekord õpiti nõgestest ehteid punuma, looduses mõõdistusi tegema ja taimi tundma.


Kuue päeva sisse mahtusid kultuuripärandi-, metsa-, vee- ja loomapäev, mille jooksul käidi läbi Vormsi muuseum, mälestusmärgid ja vaatamisväärsused, vaadeldi koos ornitoloogiga veekogude ääres elutsevaid linde ja uuriti ühes bioloogidega niidu- ja metsataimede elukooslust.



Taimekäsitööd viljeleva Kristiina Rajando juhendamisel õppisid lapsed tegema metsataimedest riiet, punusid endale nõgestest käevõrud, ratsutasid ja sõitsid hobuvankriga. Traditsiooniliselt toimus õpilaste ja Vormsi meeste vahel jalgpallimatš, mille ülekaalukalt võitsid lapsed.



Kroonikat jäädvustati joonistustes ja teadmisi kontrolliti viktoriinides, laagris toimunust trükitakse igaühele väike raamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles