Port Arturi parklasse mahub 432 autot

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile panid töömehed parklas asfalti.
Eile panid töömehed parklas asfalti. Foto: Urmas Luik

Pärnu Port Arturi kaubakeskuse eile valmima pidanud Lai 10 parklasse mahub 432 autot, järgmise nädala lõpus lisandub neile Port Artur 2 kõrval 65 kohta.


Lai 10 on kunagine Pärnu REVi territoorium, mille Port Arturi omanikud ära ostsid. Selles kohas said autod juba eelmisel aastal parkida, kuid teed olid porised ja mõnes kohas haigutasid asfaldiaugud.



“Inimesed ei oska siia tulla,” tõdes Port Arturi juhataja Romek Kosenkranius eile vanal asfaldiplatsil seisvaid masinaid lugedes. Kui Laiast tänavast otse üle tee minna, on paarkümmend sõidukikohta küll täidetud, kuid sellest vasakule ehk silla poole mahuks poole rohkem autosid.



Uus asfaltplats jääb Laiast tänavast veidi Pärnu Vee poole ja sinna pääseb teelt, mille ääres on omaaegne REVi peahoone. Tegelikult võib parklatesse küll mõlema sissepääsu kaudu sõita, kuid Decora poolt on see mugavam.



Eile panid töömehed parklas osaliselt veel asfalti. Port Arturi üks omanikke Viljo Vetik avaldas lootust, et õhtuks on tööd tehtud, kuid õhtupoolikul hakkas vihma sadama. Nii Kosenkranius kui Vetik ütlesid, et tänaseks parklas jooni tõmmata küll ei jõua. See-eest sai üleeile valmis jalakäijate ülekäigurada, mis Laialt tänavalt parklasse viib.



Uute parkimiskohtade rajamiseks kulutab Port Artur 3,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles