Pärnus avati uued tänavad

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aida tänav.
Aida tänav. Foto: Ants Liigus

Täna keskpäeval avasid Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja Pärnu Keskuse juhataja Indrek Peedo uue linnaväljaku ning Aida ja Põhja tänava, mis läksid maksma 18,5 miljonit krooni.


“See on nagu öö ja päev, milline oli väljak enne ja nüüd,” iseloomustas Viisitamm oma kõnes Port Arturite parkla asemele kerkinud väljakut. “Arvan, et meil kõigil on hea meel, et kesklinn on saanud Pärnu Keskuse kõrval uued tänavad.”



Viisitamme sõnul on tänavate valmimine hea näide erainvestori ja linna koostööst. “Investorid on näinud, et kui linnakeskus on korras, külastatakse ka nende ärisid rohkem,” rääkis ta.



Viisitamm tõdes, et ümberringi on veel ehitisi, mis vajavad tegemist, ja avaldas lootust, et needki peagi valmivad. Praegu on kontserdimaja ja Port Artur 2 vahel pooleli parkimismaja ja OÜ Neli Investorit maja ehitus.



Peedo kinnitas, et tänavate all on kõik torustikud välja vahetatud ja lähiajal ei pea tänavaid üles kaevama. “See graniit peab kolm inimpõlve vastu,” lausus ta.



Avamise puhul mängis piirivalveorkester ja inimesed said uudistada ostukeskuse ette pargitud Land Rovereid. Et väljas tibutas, mängis piirivalveorkester kaubamaja teisel korrusel ja tänavatel marssimine jäi ära.



MTÜ Eesti Land Roveri Klubi juhatuse liige Kristjan Vaarmann rääkis, et neid paluti testima, kuidas Karjala graniit võimsaid maastikuautosid kannab. Eelmine kutse Pärnusse tulla tehti nende klubile rohkem kui kümme aastat tagasi ja seetõttu avaldas Vaarmann heameelt, et pärnakatel on taas võimalus Land Rovereid vaadati.



Ostukeskuse kolmandal korrusel jagati laiali 50 kilogrammi kringlit. Lastega mängisid Kass ja Hiir, paljudes kauplustes olid sooduspakkumised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles