Pärnu linnaaednik pole dendroloogi kriitikaga päri

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper.
Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper ütles täna Raadio Pärnu eetris kõlanud dendroloog Aino Aaspõllu hooldamata pargipuude kohta tehtud kriitikale vastuseks, et tema sellise arvamusega nõus ei ole.


Kupper ütles raadiole, et Pärnu vanade parkide hooldamatus on Aino Aaspõllu arvamus, mida ta kommenteerida ei tahaks.



Kupperi sõnade järgi on dendroloogid andnud Pärnu vanade pargipuude kohta eri arvamusi, milles orienteeruda on väga raske. Et Pärnu linnal on kolm üksteisele vasturääkivat dendroloogilist hinnagut, taheti tellida ekspertiis Soome teadlastelt. Kuid vahetult enne soomlaste tulekut selgus, et linnakassas pole selleks  raha.



„Tehtud on kõik sel aastal plaani võetud tööd ja rohkem tänavu puude hooldamiseks raha ei ole,“ ütles Kupper. Puude köndistamiseks ehk osa puuvõra maharaiumiseks tema käsi ei tõusvat.



Linnavalitsus loodab, et keskkonnainvesteeringute keskus kuulutab välja taotlusvooru, et saaks küsida raha vanade puude hooldamiseks.



Dendroloogia seltsi president Aino Aaspõllu ütles täna hommikul raadiole, et Pärnu vanad pargipuud on viimasel aastakümnel hooldamata, nii et haigete puude murdumist ja ohtlike olukordade tekkimist võib edaspidigi juhtuda. Ta võrdles vanu parke lillepeenraga, kus tuleb umbrohi välja kiskuda, et lillede ilu esile pääseks. Puudel tuleb hooldada võra ja ära lõigata kuivanud oksad – nii talitades võivad iidsed pärna- ja tammealleed aastakümneid elus püsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles