Pärnu eest mängivad suured staarid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannajalgpallur.
Rannajalgpallur. Foto: Liis Treimann / Postimees

Vastab Reigo Tõnsberg, rannavuti eestvedaja


Laupäeval kell 10.30 algavad Pärnu rannas Eesti rannajalgpalli meistriliiga kolmanda etapi mängud. Kas vastab tõele, et Pärnu meeskonna H2O/Vaprus eest mängivad tõelised staarid?

Vastab. Meeskonnas on Eesti vutilegendid Marek Lemsalu, Martin Reim, Marko Kristal, Igor Prins, Risto Kallaste, samuti pärnakad Gert Olesk ja Indrek Joost, väravpallur Riho-Bruno Bramanis ja judoka Aleksei Budõlin. H2O/Vaprus jagab praegu liigas Betooni ja Unibeti/Nõmme Kaljuga liidrikohta ja mängib laupäeval mõlema pearivaaliga.


Kui populaarne rannajalgpall Eestis on?

Tasapisi on alaga, mida, muide, Soomes veel polegi, Eestis tegeldud kaheksa aastat. Rannavuti meistriliigas mängib kaheksa meeskonda, esiliigas teist niipalju, harrastajaid tuleb järjest juurde. Peamiselt mängivad päris jalgpalliga lõpuarve teinud või siis päris jalgpallis mitte eriti perspektiivikad mehed. Eesti meistriliigas mängivatel jalgpalluritel keelab vutiliit rannajalgpallis osaleda.

Millised on rannajalgpalli suhted Eesti jalgpalliliiduga?

Rannajalgpalli suhtutakse positiivselt, kuid mitte väga entusiastlikult. President Aivar Pohlak mõistab siiski, et nagu rannavõrkpallis on ka rannajalgpallis kergem läbi lüüa kui suures mängus, ja seepärast on rannajalgpall saanud vutiliidult tõhusat rahaabi. Jalgpalliliidu juhatuses vastutab rannajalgpalli eest Peeter Küttis, liidu töötajatest tegeleb saali- ja rannavutiga Ants Juhvelt.

Kuidas olete teie rannajalgpalliga seotud?

Olen rannajalgpalli komisjoni liige, aitan koondist mänedžerina ja vastutan Aleksei Budõlini ning Erki Noole abiga koondise füüsilise ettevalmistuse eest.

Kuidas õigustab end Eesti üks väheseid statsionaarseid rannajalgpalliväljakuid Reius?

Väljakud on veel Tallinnas Nõmmel ja vist ka Jõulumäel. Reius on teisi- ja neljapäeviti turniirid, aga tühi ei seisa väljak ka muul ajal, sest kui seal vutti ei mängita, mängitakse vollet. Trenni jaoks on see väga hea koht, sest piirdevõrk püüab pallid kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles