Sarandi taotleb kohtult parkimismaja detailplaneeringu tühistamist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Sarandi.
Raul Sarandi. Foto: Urmas Luik

Pärnu volikogu Isamaa ja Res Publica liige Raul Sarandi esitas täna halduskohtule kaebuse, milles taotleb volikogu parkimismaja detailplaneeringu kohta tehtud otsuse kehtetuks tunnistamist.


Sarandi ütles Raadio Pärnule, et tema kaebus ei ole suunatud parkimismaja ehituse vastu, vaid ta taotleb volikogu ebaseadusliku otsuse tühistamist. Teda huvitab, et Pärnu volikogu järgiks protseduurireegleid ja peaks kinni kokkulepetest, antud juhul linna põhimäärusest, mis on kõigile linnaelanikele täitmiseks ja demokraatia põhitõde.



Sarandi ütlust mööda on tema kaebus suunatud volikogu juhtimise ja võimuliidu suutmatuse ja otsustusvõimetuse vastu. Ta lisas, et kui volikogu saalis ei ole otsuse tegemise ajal piisavalt saadikuid, on see märk, et volinikud ei taha hääletamisel osaleda.



18. juunil võttis volikogu vastu parkimismaja ehk Lai 7 kinnistu ja kinnistuga seotud tänavaosa planeeringu. Sarandi väitel oli hääletamise ajal saalis 16 saadikut, et Pärnus on 33 volikogu liiget, peab kvoorumi kokkusaamiseks kohal olema 17 saadikut. Planeeringu vastu sõdinud üheksa saadikut lahkusid protesti märgiks saalist, kuid volikogu esimees Ahti Kõo luges istungil kohalolevaks liikmeks ka rõdul viibinud Sarandi. Tema sväitel ei olnud linnavolikogu 16 liikmel õigust ega pädevust otuseid vastu võtta.



Sarandi kinnitusel on tal parkimismaja investorist kahju, et nad on hammasrataste vahele jäänud ja parkimismaja valmimine on veninud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles