Pärnu linna Wifi levialas ei pruugi ühendust saada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gren Tuulikul ei õnnestunud eile rannapromenaadi keskel internetti pääseda.
Gren Tuulikul ei õnnestunud eile rannapromenaadi keskel internetti pääseda. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kolmest Pärnu linnavalitsusele kuuluvast avalikust traadita interneti levialast pääseb tõrgeteta võrku ainult Rüütli platsil, sülearvutiga pargipingile istumise asemel on targem mõni Wifi leviga kohvik otsida.


Neli aastat tagasi lõi linnavalitsus Lastepargis avatud Wifi leviala, mille raekojal paiknev saatja andis signaali Jakobsoni pargi juures asuva taksopeatuseni. Kolm aastat tagasi lisandusid levialasse Rüütli plats ja rannapromenaad.


Rüütli platsil oli levi olemas

Kui Pärnu Postimees Wifi võrke testis, pääses internetti ainult Rüütli platsil. Signaal oli küllalt tugev nii Rüütli-Aia nurgal, bussijaama pool kui purskkaevu juures pinkidel. Ainult iseseisvuse väljakuulutamise monumendi taga, kohas, kus põõsad levi segasid, oli signaal nõrgem, kuid sealgi võis internetis liikuda.

“Rüütli platsiga on meil läbi ajaloo kõige vähem muret olnud,” ütles Pärnu linnavalitsuse infotehnoloogia teenistuse süsteemiadministraator Sander Blehner.

Lastepargis õnnestus korra võrku pääseda ainult kebabiputka trepil, kuid signaal oli liialt aeglane ja ühendus katkes.

Mujal pargis, kaasa arvatud Wifi leviala sildi all, ühendust ei saanud. Toimetuse pool pingil istudes ei näidanud arvuti isegi Lastepargi võrku. Teisedki avatud võrgud – Hansa, Visitor, Lava 1 – olid liiga nõrga signaaliga, et internetti pääseda.

Blehneri sõnutsi on nad Lastepargis Wifi levi päris sageli katsetanud, viimati eelmisel neljapäeval. Ta lubas pargist uuesti läbi astuda, et ühendust kontrollida.


Rannas segavad võrgud üksteist

Rannas levib Linnawifi nõrgalt ainult promenaadi keskosas rannakividest purskkaevu juures. Levi on parem, kui istuda purskkaevust rannahoone pool, teisel pool purskkaevu istet võttes võib ühendus katkeda.

Linnawifi saatja asub Rannahotelli katusel, kuid Rannahotelli juures tasub juba otsida hotelli võrku “avalik”. See levib peamiselt hotellis ja selle terrassil, Rannahotelli kõrval promenaadil istudes on ainult nõrk Linnawifi levi.

Rannapromenaadi Side tänava otsani ulatub Tervise Paradiisi leviala, kuid ühenduse saamiseks sellest ei piisa. Rasputini restorani ümbruses levib võrk, mille päritolu ei õnnestunud välja selgitada. Rannahoone ees ühendust ei ole, kuursaalil on oma võrk.

Blehner ütles, et suure tõenäosusega segab mõni muu võrk promenaadil Linnawifi levikut. “Ilmselt on vaja kanalit vahetada,” lausus ta ja lubas probleemist võrku hooldavale Elionile rääkida.


Minge sülearvutiga kohvikusse

Kesklinnas maksab Wifi leviala otsida kaubakeskustest ja kohvikutest. Bussijaama platsil peatuses number üks on väga nõrk Bravo Lounge’i leviala signaal, kuid internetti pääsemiseks sellest ei piisa.

Pärnu Keskuse Aida kohviku võrk uue linnaväljaku pinkideni ei ulatu. Platsi Port Artur 2 poolsetel pinkidel levib nõrk Port Artur 2 signaal “PAW 2”, kuid internetis liikumiseks on see nõrk. Rüütli tänav on Wifi võrkudega kaetud, kuid kõik need on piiratud juurdepääsuga.

Blehneri sõnade kohaselt on Rüütli tänavale raske avalikku võrku paigaldada, sest eri võrgud segavad üksteist. Avalike võrkude laiendamiseks pole linnavalitsuse infotehnoloogia teenistusel raha, sest nendegi eelarvest kärbiti 30 protsenti.

“Tegeleme sellega, et ellu jääda,” tõdes Blehner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles