Ülejõe gümnaasium palub toetada klaveri remonti

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sügisel vastremonditud aulas õppeaastat alustav Pärnu Ülejõe gümnaasium ootab annetusi, et kooli tiibklaver korda teha.


Aulas olnud kabinet-tiibklaver Estonia oli üsna viletsas olukorras ja see tuli Tallinna klaverivabrikusse remonti viia. Ülejõe koolil on nüüd palve kõigile vilistlastele, õpilastele, lapsevanematele ja sõpradele, kellele on oluline oma kool ja muusikaline tegevus, toetada aula klaveri remonti sobiva summaga.



“Klaver on üle 20 aasta vana, vajas tihti häälestamist ega kõlanud hästi,” rääkis kooli muusikaõpetaja Maimu Muttik. “Loomulikult oleksime tahtnud osta päris uue tiibklaveri, aga et see maksab vähemalt 400 000 krooni, otsustasime lasta pigem vana remontida. Klaverivabriku spetsialistid vaatasid klaveri üle ja lubasid, et instrumendi saab kapitaalselt korda teha. Selle töö maksumus on 90 000 ja pärast remonti näeb pill välja nagu uus.”



Kooli huvijuht Piret Soa ütles, et loodetavasti saab uuendatud klaverit mängida juba selle sügise 1. septembri aktusel. “Meie kooli inimesed on kevadest saadik klaveri renoveerimiseks raha kogunud,” ütles huvijuht. “Annetanud on näiteks laulupoisid ja üks abiturientide klass, kelle klassijuhataja palus endale lõpukingituse tegemise asemel pigem toetada klaveri remonti.”



Soovijad saavad klaveri remonti panuse anda, tehes annetuse MTÜ Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi Toetajad arveldusarvele number 10220100983017, ja selgitusse võib märkida “klaver”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles