Heleda peaga mees petab Pärnu rannas raha välja

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heledapäine mees petab rannas kauplejatelt raha välja.
Heledapäine mees petab rannas kauplejatelt raha välja. Foto: Henn Soodla

Pärnu rannas käib mööda kauplemiskohti heleda peaga neljakümnendates aastates mees, kes uurib eelnevalt omaniku nime ja petab seejärel kogenematutelt suvemüüjatelt omaniku nimel raha välja.


Toimetusse helistas ettevõtja, kelle töötaja petturile “arvutitarkvara” eest 875 krooni maksis. “Esmalt uuriti, kas kioski omanik on siin käinud, ning paluti selle nime ja telefoni. Seejärel mindi teise müüja juurde arvuti mikroskeemi ja suvalise telefoniga ning öeldi, et omanik palus selle eest 875 krooni maksta,” kirjeldas ettevõtja.



Mikroskeemiga kaasas olnud telefoninumber kuulus vanemale vene naisterahvale, kes asjast midagi ei teadnud.



Samamoodi sai petta ühe jäätisekioski omanik, kelle töötaja auto varuosa eest 400 krooni maksis. Pettur uuris eelmisel päeval omaniku nime järele ja tuli järgmisel päeval, kui müüja oli vahetunud, autoosaga.



Ettevõtjale oli teada kolmaski firma, kus neljakümnendates aastates heleda peaga mees omaniku andmeid oli küsinud. “Ta käib mapiga ringi ja jätab igati soliidse inimese mulje,” iseloomustas helistaja petturit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles