Matsirannas tehti algust massistseenidega

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võtetel osalejate sõnade kohaselt püüab võttegrupp filmida massistseene sel nädalal kiirendatud korras, sest peljatakse tormihoogusid, mis võivad kaldaribast mõni meeter vee poole ehitatud sammastel mõisahäärberi uppi lüüa.
Võtetel osalejate sõnade kohaselt püüab võttegrupp filmida massistseene sel nädalal kiirendatud korras, sest peljatakse tormihoogusid, mis võivad kaldaribast mõni meeter vee poole ehitatud sammastel mõisahäärberi uppi lüüa. Foto: Henn Soodla

Matsirannas toimuvad Saksa-Austria-Eesti filmi “Poll” võtted tipnevad selle nädala alguses massistseenidega ja kui ilm plaane ei riku, võetakse suurejoonelised kaadrid  üles helikopterilt. Ettevõtmises osalevad paljud pärnumaalased.



Selle ajaloolise filmi stsenaariumi aluseks on tegelikkuses aset leidnud sündmused von Krausede aadliperekonnas, kelle mõisamaad asusid ajalooliselt Viru-Jaagupi kihelkonnas Virumaal. Filmi taustaks on baltisaksa feodaalse ühiskonna ja vene tsaaririigi allakäik aastal 1914.  



Filmitegijad on kohalike ajakirjanikega suhtlemisel kitsid, ka võtteplatsile võõraid ei lubata. Meelsasti on nõus kõnelema aga kohalikud Varbla kandi inimesed, kes filmitegemisse haaratud.



Varbla valla Leesoja talu nõiana tuntud Thule Lee mängib filmi üheksas episoodis taluteenijat. “Kui olin väike, nägin kõrvalt, kuidas “Karget merd” filmiti, ja soovisin, et saaksin kunagi mõnda filmi. Nüüd mu soov läkski täide,” lausus Thule Lee.



Thule Lee rääkis, et sakslased panevad kõrvalosatäitjadki kenasti riidesse, isegi küünealused tehti mustaks, nagu maarahval pidi see olema.



“Mulle meeldib, et kehastan tööinimest. Võtted on lahedad, antakse süüagi. Algaval nädalal filmitakse helikopterilt massistseene, kui vihma ei saja,” lisas ta.



Loe pikemalt teisipäevase Pärnu Postimehe paberväljaandest!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles