Digi-TV kinobussi tuur külastab Vändrat

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinobuss jõuab Pärnumaale Vändrasse 21. augustil.
Kinobuss jõuab Pärnumaale Vändrasse 21. augustil. Foto: MTÜ Kinobuss

Juuli viimasel päeval mööda Eestit ringsõitu alustav Viasati digi-TV kinobuss, mille raames jagatakse infot digitelevisioonile ülemineku kohta ja näidatakse tasuta viimastel aastatel valminud Eesti kvaliteetfilme, jõuab 21. augustil Vändrasse.


„Koostööprojekt kinobussiga haakub ideaalselt Viasati eesmärgiga tuua hea filmiprogramm igale poole, Eesti kõige kaugematessegi nurkadesse,“ ütles Viasati turundusjuht Pavel Maskaljun.



Filmivalikusse kuuluvad muuhulgas Jaak Kilmi ja Kiur Aarma selle aasta kevadel esilinastunud mängufilm „Disko ja tuumasõda“,  Asko Kase „Detsembrikuumus“ ja Ain Mäeotsa „Taarka“.



Filmi saavad kohalikud elanikud valida ise, hääletades eelnevalt oma lemmiku kodulehe www.viasat.ee/kinobuss kaudu. Publiku hääletuse võitnud film avaldatakse kino toimumise päeval samal kodulehel. Vändralased näevad oma valitud filmi reedel, 21. augustil kell 21.30, kui kinobuss peatub  Vändra pargis.



Peale Viasati tuuri jõuab kinobussi traditsiooniline suvetuur teistessegi kohtadesse.



MTÜ Kinobussi üks eestvedajaid Mikk Rand leiab, et tänu Viasatile jõuab filmielamus palju rohkemate inimesteni. “Kinobuss on ainus rändkino ja välikino pakkuja Eestis ning tõestanud vajadust selle järele juba kaheksa aasta jooksul,“ ütles Rand. „Eestis on palju kohti, kus inimesed ilma ringiliikuva tuurita kinost kui sotsiaalsest elamusest üldse osa ei saaks. Seetõttu on eriti masu tingimustes tervitatav Viasati initsiatiiv inimestele tasuta filmielamus koju kätte viia.“



Peale filmiprogrammi jagatakse Viasati digi-VT kinobussi tuuril infomaterjale ja huvilised saavad küsida spetsialistidelt digilevile ülemineku kohta.




Kinobuss külastab septembrini viit Eesti paika, peale Vändra Tartut Antslat Raplat ja Türi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles