Välismaalane – pargi Pärnus priilt

Asso Puidet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljaspool Eestit registreeritud sõidukitelt parkimisraha kättesaamiseks jääb loota vaid autoomanike kohusetundele.
Väljaspool Eestit registreeritud sõidukitelt parkimisraha kättesaamiseks jääb loota vaid autoomanike kohusetundele. Foto: Ants Liigus

Septembrist Pärnu linnatänavatel kehtiv parkimiskord, mis näeb rikkujale esimesel korral senise 30eurose trahvi asemel ette nullieurose trahvi, võimaldab võõrriigi registris olevatel sõidukitel Pärnus korduvalt tasuta parkida.

Põhjusel, et parkimiskorraldajatel kasutusel olev andmebaas, kus rikkumised talletatakse, on seotud riikliku autoregistriga. Et riiklikus autoregistris välismaal registreeritud autod ei kajastu, tulebki kontrolöridel lähtuda sellest, et neil varasemaid parkimiskorra rikkumisi ei ole, ja nullieurone trahv ehk viivistasu kojamehe vahele kinnitada.

Ent nagu Pärnu linnasekretär Tiina Roht kinnitas, otsitakse olukorrale, mida pahatahtlikud võõrparkijad enda kasuks ära võivad kasutada, aktiivselt lahendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles