IRL saadab Viisitamme vastu Kihnu naise

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sedelit hääletuskasti laskev Peeter Prisk on IRLi kandidaat Pärnu linnavolikogu esimehe kohale.
Sedelit hääletuskasti laskev Peeter Prisk on IRLi kandidaat Pärnu linnavolikogu esimehe kohale. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnu osakond valis täna õhtul Pärnu linnapea kandidaadiks Kihnu vallavanema Annely Akkermanni, kes loodab erakonnale 33-liikmelises Pärnu linnavolikogus 10-15 kohta.


Akkermanni kõrval linnapeakandidaadiks kandideerinud senine IRLi Pärnu linnavolikogu fraktsiooni esimees Mart Alliku kogus Akkermannist kolm korda vähem hääli ja teda ei valitud hiljem isegi erakonna Pärnu osakonna juhatusse. “Nii nagu kureparv vahetab eesotsas juhte, on ka meil värsket verd vaja. Pärnus on teisigi erakondi, kes eesotsas vahetust vajaks,” lausus Akkermann.



Vahetus kogu IRLi juhtkond


45 IRLi liikme poolt erakorraliselt kokku kutsutud Pärnu osakonna koosolek vahetas välja seni osakonda juhtinud inimesed. Akkermann näeb oma lähimate võitluskaaslastena Peeter Priski ja Andres Soonistet, kellest Prisk valiti IRLi Pärnu linnavolikogu esimehe kandidaadiks. Erakonna Pärnu osakonna juhatuses on nüüdsest Tõnu Simson, Jüri Kask, Erik Reinhold, Sooniste, Prisk ja Raul Sarandi, osakonna esimees on Akkermann.



Koosolekul vastu võetud valimisprogrammi alused ehk doktriinid Pärnu linna valitsemiseks näevad ette, et IRL ei tee koostööd erakondadega, kes eeldavad kokkulepete sõlmimisel linna äriühingute, sihtasutuste, linna hallatavate asutuste ja linnaametnike politiseerimist.


Algselt oli doktriinides, et Pärnu linnavolikogusse valitud IRLi liikmed ei tee koostööd Mart Viisitamme juhitud Pärnu keskerakondlastega, kuid koosolek leidis, et olulisem on lähtuda põhimõtetest.



Dokumendis lubatakse muuta linna põhimäärust selliselt, et oleks välistatud linnale kuuluvate ühingute ja allasutuste juhtide volikokku kuulumisest tulenev huvide konflikt. “Volinik ei tohi olla täitevvõimu poolt manipuleeritav,” leiab IRL.



Üle 40 000 palka ei maksta

IRL tahab valitsemiskulusid vähemalt 30 protsenti vähendada ning kaotada volikogu kantselei ja munitsipaalpolitsei. Erakond seab eesmärgiks vähendada Pärnu linnas elava perekonna püsikulutuste mahtu ligi viiendiku võrra eluruumile, transpordile, kommunaalkuludele, huvitegevusele jms tehtavate kulutuste kaudu.



Linnapea kandidaat Akkermann ütles, et linnavalitsuses ei tohiks olla üle 40 000 krooni suurusi palku. Peale munitsipaalpolitsei ja volikogu kantselei soovib ta likvideerida Pärnu Koolide Sihtasutuse. “Praegu saan Kihnu vallavanemana 16 500 krooni, alluvad veelgi vähem,” rääkis ta.



Akkermann lubas, et sõltumata valimistulemustest paneb ta 1. novembrist Kihnu vallavanema ameti maha.



36aastasele kolme lapse emale kuuluvad osalused aktsiaseltsides Kihnurand ja Kihnu Veeteed. Tema abikaasa Viljo Vetik on üks Port Artur Grupi omanikke.



IRLi kõrval on oma Pärnu linnapeakandidaadid avalikustanud Keskerakond ja sotsid. Keskerakondlased panustavad senisele linnapeale Mart Viisitammele, sotsid Pärnu linnavolikogu liikmele Epp Kloostrile. Akkermann on teine naissoost linnapeakandidaat, kuid ei pruugi jääda viimaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles