Päästeamet alustas suitsuandurite kontrollimist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandurit paigaldades tuleb rangelt jälgida tehase paigaldussoovitusi. Vastasel juhul ei pruugi «elupäästja» põlengu tekkides piuksugi teha.
Suitsuandurit paigaldades tuleb rangelt jälgida tehase paigaldussoovitusi. Vastasel juhul ei pruugi «elupäästja» põlengu tekkides piuksugi teha. Foto: Ants Liigus

Eile käis Lääne-Eesti päästekeskus esmakordselt Pärnus kontrollimas suitsuanduri olemasolu.


Lääne-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Sirle Matt ütles raadio Pärnule, et eile kontrollisid päästjad esmakordselt üht majapidamist, et teha kindlaks, kas seal suitsuandur on.



Ka tänaseks on planeeritud samalaadne kontrollkäik. Millised olid kontrolli käigus tuvastatud rikkumised või kas neid esines, selgub Sirle Matti sõnul täna pärastlõunal.



Alates 1. juulist on igas kodus kohustuslik vähemalt üks suitsuandur.



Emori korraldatud uuring näitab, et juuni keskpaiga seisuga oli suitsuandur olemas 55 protsendil leibkondadest. Mullusega võrreldes on lisandunud umbes 100 000 leibkonda.



Kontrollima saabuv ametnik teatab oma tulekust ette, kannab päästeteenistuse vormi ja on kohustatud näitama töötõendit, millel ametniku nimi, näopilt ja ametitõendi number.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles