President kuulutas välja ajalooalaste uurimistööde võistluse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ajalooarhiiv Tartus.
Eesti ajalooarhiiv Tartus. Foto: Ove Maidla / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas uue kooliaasta alguse puhul välja ajalooalaste uurimistööde võistluse „Meie ühine kodu – Eesti“.

 
Juba 11. korda toimuv konkurss on mõeldud kooliõpilastele eesmärgiga tekitada ja süvendada noortes huvi ajaloo vastu ning õhutada neid nägema seoseid mineviku, oleviku ja tuleviku vahel. Seekordne teema annab võimaluse käsitleda Eestis elavate inimeste teekonda läbi aja kuni uue aastatuhande esimese kümnendini, teavitas Kristel Peterson presidendi kantseleist.
 
Konkurssi korraldavad Eesti ajalooõpetajate selts ning Körberi sihtasutus Hamburgist. Uurimistöid hindab žürii, mille koosseisu kuuluvad mitme teadusasutuse ja organisatsiooni esindajad. Hinnatakse uurimistöö originaalsust, allikate kasutamise ja üldistamise oskust ning tööde vastavust teemale.
 
2009/2010. õppeaasta uurimistööde esitamise tähtaeg on 1. aprill 2010. Konkursi tingimuste ja auhindadega võib tutvuda Eesti ajalooõpetajate seltsi kodulehel .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles