Uulu vahel valmib turvaline kergliiklustee

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uulu põhikooli direktor Lembi Nõmm näitas neljanda koolipäeva hommikul, et pahandusepesaks saanud kanalisatsiooniluuk on nähtavalt tähistatud. Esmaspäeval uuendas kergliiklustee rajaja kaevu ja selle luugi.
Uulu põhikooli direktor Lembi Nõmm näitas neljanda koolipäeva hommikul, et pahandusepesaks saanud kanalisatsiooniluuk on nähtavalt tähistatud. Esmaspäeval uuendas kergliiklustee rajaja kaevu ja selle luugi. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakonnas ehitatakse tänavu liiklusohtlikest kohtadest jagusaamiseks 2,1 miljoni krooniga 4,4 kilomeetrit kergliiklusteid, millest 600 meetrit valmib Uulu aleviku vahel.


Uulu-Soometsa riigimaanteega kõrvuti puude vahel kulgeva valgustatud 600 meetri pikkuse kergliiklustee aluse ehitasid Tahkuranna valla tellimusel Nurme Teedeehitus OÜ ja Vändra MP OÜ, asfaltbetoonkate paigaldatakse sel kuul. Töö tellija ja rahastaja on Lääne regionaalne maanteeamet.



Ohtlik kaevukaas


Paraku tekitasid suvel alanud ja jätkuvad tööd pahameelt kohalikes elanikes, kelle esindaja Ave Reinson teavitas läinud kesknädalal toimetust, et Uulu koolilapsed võttis 1. septembril vastu eluohtlik kanalisatsiooniauk, poole meetri laiune süvik asub täpselt kooli sissesõidutee ja kergliiklustee ristmikul.



“Koolilastele kaevasid augu valmis uue kergliiklustee rajajad juba paar nädalat enne õppeaasta algust,” kinnitas Reinson, viidates sellele, et vallavalitsus ja kooli juhtkond pole midagi ette võtnud. “Seal ta laiutab endiselt, suu ammuli, ja ootab esimest sissekukkujat.”



Päev hiljem oli esialgu killustikuga kaetud kergliiklusteel kõnealune kanalisatsiooniluuk erksa lindiga ümbritsetud ja Tahkuranna vallavanem Karel Tölp selgitas, et lepinguline partner Nurme Teedeehitus on tellinud uue kaevu, mis tellimisjärjekorra tõttu paigaldatakse esmaspäeval.



Nädala esimesel tööpäeval töövõtja seda tegigi.



“Nurme Teedeehitus omab maanteeametist väljastatud teedeehituse litsentsi ja peaks ehitama vastavalt nõuetele, kahjuks aga tuleb ehitusel ikka ette tagasilööke,” möönis Tölp ja lisas, et maantee kõrval kulgev tee viib poe eest läbi suure teeni, kus on Uulu aleviku põhibussipeatus.



Võiste vahel


 Samal ajal on kohalike soovil Uulu koolimajale lähemale toodud Soometsa tee bussipeatus, märgistatud ülekäigurada ja paigaldamist ootab valla raha eest ootekoda.



“Kõnealuse kergliiklustee aluse maa ja valgustuse korraldas Tahkuranna vald,” kinnitas Lääne regionaalse maanteeameti direktor Enn Raadik.



Tahkuranna vallas on käsil teisegi kergliiklustee rajamine, see tuleb riigimaantee äärde Võiste alevikus kilomeetritele 0,1–0,5 ehk 400 meetri pikkuselt Mäe tänavast Allika tänavani. Peale selle Mäe tänav 700 meetril Sadama teest Tahku tareni, see jääb esialgu kruusakattega. Neil objektidel ehitab Vändra MP. Mainitud teede ehitamisega muutub turvalisemaks Tahkuranna algkooli laste koolitee.



“Kergliiklusteid saame ehitada tänu mõistvatele maaomanikele, kellega notari juures sõlmisime vastavad lepingud, aga me ei suuda kahjuks ehitada sel aastal teid samas mahus nagu eelmisel aastal, eelarves ei ole nii palju vahendeid,” selgitas vallavanem.



Ares, Audrus, Varblas


Tahkuranna valla eelarvest kulub tänavu piirkonna teedele ja kergliiklusteede rajamiseks Uulus ja Võistes ligi kaks miljonit krooni.



Lääne regionaalse maanteeameti andmetel saab selle aasta kontole kanda Are-Suigu tee uuendamise ajal ehitatava kergliiklustee Are alevikus kilomeetritel 0,28–1,5 ja Suigu küla vahel kilomeetritel 8,3–8,7, kokku tuleb Are valda 1,8 kilomeetrit kergliiklusteed.



Audru vallas valmib kilomeetripikkune kergliiklustee ja Varbla vallas Varbla küla vahel on ehitatud 600 meetrit kergliiklusteed samal ajal Audru-Tõstamaa-Nurmsi tee 1,6 kilomeetri pikkuse lõigu rekonstrueerimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles