Pärnu jalgpalliklubi mängib UEFA meistrite liiga võitjaga

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: uefa.com

Pärnu jalgpalliklubi naiskond sai täna Šveitsis Nyonis toimunud UEFA naiste meistrite liiga loosimisel Euroopa tugevaima klubiturniiri 1/16-finaali vastaseks turniiri eelmise hooaja võitja Wolfsburgi.

Pärnu jalgpalliklubi ja Wolfsburgi naiskonna vahelise 1/16-finaali avavaatus toimub 9. oktoobril ja korduskohtumine 16. või 17. oktoobril. Pärnakad mängivad esimese kohtumise kodus ja teise võõrsil. Et Pärnu staadionid ei vasta UEFA nõuetele, mängib Pärnu jalgpalliklubi naiskond oma kodumängu Tallinnas A. Le Coq Arenal.

2003. aastast Saksa Bundesliigas palliv Wolfsburgi naiskond tuli esimest korda Saksamaa meistriks eelmisel hooajal. UEFA meistrite liigas osaleti mullu esmakordselt ja kohe saadi ka võidukarikas, alistades finaalis 1 : 0 Prantsusmaa tippklubi Lyoni Olympique`i.

Wolfsburgi klubis mängib neli Saksamaa koondislast, naiskonna kodustaadion mahutab 21 600 pealtvaatajat.

Pärnu ja Wolfsburgi naiskonna vaheliste mängude võitja läheb järgmises ringis vastamisi Norra Lilleströmi Kvinner FK ja Rootsi FCR Malmö vahelise duelli võitjaga.

Pärnu jalgpalliklubi pääses esimese Eesti naiskonnana UEFA naiste meistrite liigas nende 32 naiskonna sekka, kes hakkavad pidama väljalangemismänge. Pärnu jalgpalliklubi jõudis 32 parema hulka läbi kvalifikatsiooniturniiri, kus võideti 3 : 1 Kreeka meistrit Thessaloniki PAOKi ja sama tulemusega Makedoonia esimest naiskonda Biljanini Izvori ning tehti väravateta viik alagrupi võitnud Soome meistri Vantaa PK-35ga.

32 parema sekka pääsesid kaheksast kvalifikatsioonigrupist võitjad ja kaks paremat teise koha naiskonda. 22 naiskonda lunastas pileti naiste meistrite liiga väljalangemismängudele otse.

Tänaseks loosimiseks jagati naiskonnad eelmiste aastate tulemuste põhjal saadud koefitsentide järgi tugevamasse ja nõrgemasse gruppi, mille vahel loositi 1/16-finaalide paarid.

Naiste meistrite liiga võitja selgub 22. mail Portugali pealinnas Lissabonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles