Teadlaste öö ootab taas huvilisi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Teadlaste öö" üritusel Tartus on varasematel aastatel näinud koguperenäitust "Idee kunst ehk kuidas saada miljonäriks".
"Teadlaste öö" üritusel Tartus on varasematel aastatel näinud koguperenäitust "Idee kunst ehk kuidas saada miljonäriks". Foto: Kalev Saar/Postimees

Juba kolmandat aastat on Pärnu kolledži uksed avatud “Teadlaste ööks”, nagu kogu Euroopas, võivad nii noored kui vanemad 25. septembril Pärnuski veenduda, kui huvitav võib olla teadus.


Kell 15.30 ja 16.30 alustavad Pärnu kolledžis (Ringi 35) Ahhaa töötoad CSI-DNA, kus osalejad saavad proovida eraldada omaenese rakkudest DNAd. Näidatakse DNA õppefilmi ja selgitatakse bioloogilise raku elutegevust, teavitas Tartu ülikooli Pärnu kolledži turundusspetsialist Birgit Tuulemäe.

CSI-lahkamise töötoas lahatakse ehtsat silma ja igaüks saab kontrollida, kui kindlalt hoiab tema käsi skalpelli sea silma lahates. Töötubadesse on oodatud kõiki teadmishimulised noored.

Kell 19.30 avaneb Pärnu kolledžis teaduskohvik, kus psühholoog Jana Ots räägib sotsiaalfoobiatest – mis need on ja kuidas neid ületada. Kolledži direktor Henn Vallimägi arutleb teemal “Spordi võimalikkusest ilma teaduseta”. Et tegemist on teaduskohvikuga, pakutakse uute teadmiste kõrval söögi- ja joogipoolist.

Kell 21.30 toimub Tervise sanatooriumi vabaajakeskuses (Seedri 6) basseiniloeng, kus Tartu ülikooli mereinstituudi ihtüoloog Heli Špilev kõneleb teemal “Pärnu laht ja selle elanikud”. Loengus tutvustatakse põhjaliku pildimaterjali abil Pärnu lahe loomset elustikku.

Loengu järel saab nautida vabaajakeskuse sauna- ja basseinimõnusid koos värskendava joogiga.  

Kõik üritused on tasuta. Et kohtade arv on piiratud, tuleb osalemissoovist teada anda kuni 23. septembrini telefonil 445 0527 või aadressil birgit@pc.ut.ee (Birgit Tuulemäe).

25. septembril toimuvad üritused üle kogu Euroopa, need on seotud rahvusvahelise projektiga ”Researchers’ Night 2009”. Eestis askeldatakse nii Pärnus, Tartus, Tallinnas,  Narvas, Rakveres, Viljandis kui Valgas.  

Üleeuroopalist “Teadlaste ööd” korraldab Ahhaa keskus koos Rahvusringhäälingu ja teaduste akadeemiaga.

Teadlaste Öö TÜ Pärnu kolledžis.
Kell 15.30 ja 16.30 AHHAA labor-töötoad CSI: DNA, kus selgitatakse bioloogilise raku elutegevust. Osalejad saavad näha omaenese DNAd ja vaadata õppefilmi.
CSI: lahkamine - lahatakse päris silmamuna (küll sea oma).
Kell 19.30 Pärnu kolledži teaduskohvik, kus räägib psühholoog Jana Ots: „Sotsiaalfoobiad – mis need on ja kuidas neid ületada?“. Kolledži uus direktor Henn Vallimägi arutleb teemal „Spordi võimalikkusest ilma teaduseta“.
Teaduskohvikus pakutakse ka suupistet.
Kell 21.30 basseiniloeng Tervise sanatooriumi vabaajakeskuses (Seedri 6).
TÜ Mereinstituudi ihtüoloog Heli Špilev kõneleb Pärnu lahest ja selle elanikest. Pärast loengut saab nautida sauna- ja basseinimõnusid Tervise sanatooriumi vabaajakeskuses koos värskendava joogiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles