Pärnu-Jaagupi lapsed segati tervisepäeval salatiks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teel järgmisesse kontrollpunkti.
Teel järgmisesse kontrollpunkti. Foto: Pärnu-Jaagupi gümnaasium

Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi tervisepäeval võistlesid algklassiõpilased degusteerimises ja vanemad õppurid orienteerusid Pärnu-Jaagupi alevis, vastates terviseteemalistele küsimustele.


Klasside võistkonnad pidid kinnisilmi puu- ja juurvilju maitstes ära arvama, millega on tegu. Maitsta tuli porgandeid, kurke, tomateid, ube, pirne, õunu, kaalikaid, kartuleid – kõik need on tervislikud toiduained.



Pärast põnevat degusteerimisrallit mängiti mängu “Segasalat”, milles iga õpilase roll oli olla mõni tervislik puu- või juurvili. Mängujuht jooksutas “toiduaineid” ja segas kokku salatit.



5.-12. klasside võistkonnad aga jooksid mööda Pärnu-Jaagupit, et kontrollpunkte leida ja oma tervisealaseid teadmisi proovile panna. Ettevõtmisega taheti suurendada klasside omavahelist koostööd ja kontrollida teadmisi tervislikust eluviisist.



Ühe ülesandena mõtlesid võistkonnad välja terviseürituse moto. Nii pakuti näiteks välja üleskutse “Visake arvuti minema ja tehke sporti. Inimesed, inimesed, ärge rikkuge silmi! Laula ja luuleta! Loe raamatuid ja käi väljas! Arvutile ei!”



Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis oli koguni kaks tervisepäeva: algklassidel eile, 5.-12. klassidel täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles